Sant Boi acollirà un servei per a dones que pateixin violència masclista

Es tracta del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), que abarcarà la zona centre del Baix Llobregat. Està previst que entri en funcionament a l’octubre.

L’assistència també s’oferirà als fills que tinguin a càrrec // Asindelight

Un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), que presta atenció integral gratuïta en el procés de recuperació i reparació a les dones en situació de violència masclista, s’ubicarà a Sant Boi de Llobregat. L’assistència va dirigida també als fills a càrrec de les dones afectades. Es preveu que el servei es posi en marxa a la ciutat el mes d’octubre i que abarqui, especialment, la zona centre del Baix Llobregat.

Aquest SIE cobrirà, a banda de Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Però també podrà complementar la feina del SIE de Sant Feliu, de forma que arribi a zones més perifèriques com Abrera, Collbató, Martorell i Esparreguera, entre altres. Amb aquesta nova incorporació, el Baix Llobregat ja compta amb dos serveis d’intervenció especialitzada.

Segons ha informat el departament de Treball, Afers Socials i Famílies en un comunicat, des que va començar el 2020 els diferents SIE de Catalunya han atès setmanalment una mitjana de 850 dones i 175 fills. També han fet més de 1.100 intervencions d’urgència.

Recomanacions personalitzades