Un grup de joves pateix una agressió homòfoba a la sortida de l’estació

Els joves, que han denunciat els fets a l’OCH, van ser increpats i insultats per uns adolescents d’entre 14 i 16 anys la matinada de dissabte. L’Ajuntament de Sant Boi ha condemnat  l’agressió.

L’estació de Ferrocarrils de Sant Boi en una imatge d’arxiu // Ajuntament de Sant Boi

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha alertat aquest diumenge d’una agressió homòfoba i masclista que tenia lloc la matinada de dissabte al costat de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat Catalana de Sant Boi de Llobregat.

El president d’aquesta associació, Eugeni Rodríguez, ha informat a diferents agències d’informació que les víctimes, un grup de nois i noies joves que han denunciat els fets, van necessitar atenció psicològica després que un grup d’adolescents d’entre 14 i 16 anys els increpessin i proferissin insults i expressions masclistes i homòfobes. Segons explica Rodríguez, quan els joves LGTBI van respondre als insults, el grup agressor va llençar «cops de puny al aire, van colpejar a alguna de les víctimes i van propinar cops al automòbil» d’un d’ells que esperava a la resta fora de l’estació.

La setmana vinent, les víctimes aniran a la comissaria de Mossos d’Esquadra a presentar la denúncia acompanyats del president de l’OCH Eugeni Rodríguez, el qual lamenta que els casos d’LGTBI fòbia segueixin en augment. A l’espera que les víctimes presentin la corresponent denúncia, la policia ha presentat les diligències informatives al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia.

L’Ajuntament ha condemnat els fets

Mitjançant Twitter, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha condemnat l’agressió. «Tolerància zero a les violències masclistes i les LGTBI fòbies. Tot el suport i tots els esforços centrats en l’atenció a la víctima i les seves necessitats. Intolerància i violència, ni a Sant Boi ni enlloc«, diu el tuit emès pel consistori.

Recomanacions personalitzades