Els patinets elèctrics hauran d’anar per la calçada dels carrers limitats a 30 km/h

Així ho estableix la nova ordenança municipal que regula l’ús de patinets i bicicletes elèctriques i vehicles de mobilitat personal.

Un patinet pel carril bici // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Sant Boi prohibeix la circulació de bicicletes i patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal per les voreres de menys de quatre metres i mig d’amplada.

La nova ordenança municipal que regula l’ús d’aquests vehicles estableix que han d’anar pels carrils bici, pels carrers per a vianants o, en cas dels nous carrers amb velocitat limitada a 30 km/h, per la calçada.

Cal recordar que cada vehicle només pot estar ocupat per una persona i que la utilització del casc és obligatòria. Està prohibit que persones menors de 16 anys els utilitzin. Tampoc es pot fer ús del mòbil ni portar auriculars mentre es condueix. Els conductors, a més, han d’indicar els canvis de trajectòria i, a la nit, els vehicles han d’anar proveïts de llums i elements reflectants homologats.

La nova ordenança municipal, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, «s’inscriu en l’aposta històrica de Sant Boi per un model de mobilitat saludable i sostenible que prioritza els desplaçaments a peu, amb bicicleta i altres mitjans de transport no contaminants».

Recomanacions personalitzades