Sant Boi de Llobregat aprova una declaració institucional per donar suport als treballadors de Nissan

El text, que s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups amb representació a l’Ajuntament, denuncia que el tancament de la multinacional comportarà conseqüències per a més de 25.000 treballadors.

El ple, amb la participació de representants d’UGT i CCOO // Captura de pantalla

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha aprovat per unanimitat una declaració institucional destinada a donar suport als treballadors de Nissan davant el cessament de l’activitat industrial de la multinacional a Catalunya. El text acordat entre els diferents partits polítics amb representació al consistori posa en valor el fet que els operaris «portin anys lluitant en defensa dels seus llocs de treball».

En aquest sentit, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha assegurat que participarà i s’adherirà a «qualsevol iniciativa per donar resposta a aquesta situació», que afecta més de 25.000 treballadors entre empleats directes i indirectes. «La vostra lluita és la nostra», ha conclòs durant la celebració del ple municipal del mes de maig.

El secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Josep Maria Romero, i el secretari comarcal de la UGT del Baix Llobregat, Carlos de Pablo, també han participat en la sessió plenària. El representant de CCOO ha destacat «la crueltat» de dur a terme aquesta acció «enmig d’una crisi sanitària» i cap a «una societat que ha estat més de 40 anys» treballant amb ells. Així, Romero ha indicat que «han incomplert acords» i ha recordat que «les empreses també tenen responsabilitat a l’entorn on operen».

Per la seva part, el representant d’UGT, Carlos de Pablo, ha recordat que aquesta situació i la lluita dels treballadors «ve de molt lluny». A més, ha qualificat de «nefasta» l’estratègia desenvolupada per la companyia i ha exigit «que les persones de la plantilla tinguin una sortida viable i justa».

És per tot això que l’administració local emplaça tant el govern de l’Espanya com a la Generalitat de Catalunya a «promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos». A més, es compromet a traslladar la declaració institucional amb caràcter d’urgència al comitè d’empresa de Nissan i ambdues administracions anteriorment esmentades.

Recomanacions personalitzades