Agraïments cap al personal d’infermeria coincidint amb el seu Dia Internacional

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu celebra el Dia Internacional de la Infermeria posant en valor la tasca d’aquests professionals.

El personal d’infermeria ha estat a primera línia durant la pandèmia // Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Sota el lema ‘Una veu per liderar: portant el món cap a la salut’, aquest dimarts s’ha celebrat el Dia Internacional de la Infermeria coincidint amb el bicentenari del naixement de Florence Nightingale, la precursora de la infermeria moderna. Al Parc Sanitari Sant Joan de Deú, el centre ha volgut aprofitar la jornada per posar en valor la tasca que el personal d’infermeria duu a terme diàriament en els diferents dispositius que formen part del complex assitancial.

Per exemple, professionals del parc sanitari com José Baena destaquen la implicació del personal d’infermeria en unitats com la d’hospitalització de persones amb discapacitat intel·lectual en què el personal, a banda d’estabilitzar els pacients, també ofereix “un acompanyament perquè els usuaris tinguin una rutina i facin activitats que els millorin la qualitat de vida”.

Pel que fa a la tasca del personal d’infermeria a l’Hospital de Sant Boi, la infermera de l’equip del Programa d’atenció domiciliària i de suport, Ingrid González, insisteix en l’atenció integral que es proporciona als pacients, especialment a aquells que són terminals. “Les infermeres que ens dediquem a l’atenció del pacient pal·liatiu proporcionem afecte, comprensió i solidaritat”, destaca González.

La tasca del personal d’infermeria durant la pandèmia

De fet, el personal d’infermeria ha estat un dels que més ha treballat a primera línia durant la pandèmia de la Covid-19. En paraules de la directora d’Infermeria del parc sanitari, Isabel Grimal, “tot l’equip ha demostrat una professionalitat i un compromís totals amb la feina; així com una capacitat de treball encomiable”, assegura.

Grimal també recorda que “el lideratge infermer no és un càrrec, sinó una manera d’actuar com a professionals, proporcionant un tracte càlid i humà”. Per això, espera que el personal d’infermeria tingui el reconeixement social que es mereix, així com la resta del personal sanitari.

Recomanacions personalitzades