L’Ajuntament de Sant Boi és el primer en incloure identitats de gènere no convencionals en els formularis

Es tracta d’una instrucció del departament d’Afers Socials de la Generalitat que vol tenir en compte aquelles persones que no se senten representades amb la convencional classificació per sexes. L’Ajuntament de Sant Boi ha estat la primera administració municipal catalana en aprovar-la.

Acte a favor de la igualtat LGTBI+ // Ajuntament de Sant Boi

El de Sant Boi de Llobregat s’ha convertit en el primer ajuntament a aplicar una instrucció proposada pel departament d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya destinada a adequar els formularis municipals per incloure altres identitats de gènere, no només les convencionals. La mesura s’ha aprovat per unanimitat durant el ple del mes d’abril celebrat telemàticament.

L’objectiu, segons detalla la instrucció, és el d’adaptar els seus formularis de forma que respectin la diversitat sexual, d’expressió de gènere i familiar per tal de garantir el dret de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI).

El regidor d’Igualtat i Drets Socials, Marc Aguilà, ha celebrat la unanimitat del ple en aquest punt. «Cal trencar el binarisme, donar cabuda a tot tipus de família», ha indicat. «Això és molt important, serem el primer ajuntament de Catalunya en tenir una adaptació dels formularis», ha insistit.

Recomanacions personalitzades