Les ajudes econòmiques locals es nodriran de l’estalvi energètic generat arran del confinament

El tancament d’equipaments municipals i la suspensió d’activitats i actes ha generat un estalvi energètic que l’Ajuntament pretén utilitzar per finançar les ajudes econòmiques de l’àmbit local.

Biblioteca de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament s’ha proposat utilitzar l’estalvi energètic que s’està generant arran del confinament decretat arreu del país per finançar les ajudes econòmiques a petites empreses i autònoms de Sant Boi de Llobregat.

Així ho ha fet saber mitjançant un comunicat en què la institució s’ha compromès a «impulsar la constitució d’un fons d’ajudes locals per a petites empreses de la ciutat i persones autònomes». Les ajudes que inclourà aquest fons, segons han indicat fonts del consistori, es detallaran més endavant.

D’altra banda, també habilitarà un punt d’informació «adreçat a empreses i treballadors» que s’ocuparà de resoldre dutes sobre les mesures econòmiques anunciades tant per la Generalitat de Catalunya com pel govern central.

Es condonaran les quotes i els rebuts municipals

El que sí que ha avançat l’administració local és que no es cobrarà cap rebut ni quota pertanyent a aquells serveis municipals que no estiguin actius, com els corresponents a les escoles bressol o als poliesportius municipals.

En aquest sentit, queda suspès el pagament de les quotes d’Espai Nadó, de l’Escola de Música, del taller municipal d’arts plàstiques i del taller de restauració de mobles. Pel que fa a la temporada de teatre, es retornarà l’import de les entrades venudes.

D’aquelles quotes que ja s’hagin cobrat, se’n tramitarà una compensació. És a dir, es retornarà la part proporcional de la quota que correspongui a l’activitat que no s’hagi realitzat. Per últim, l’administració també ha anunciat que es paralitza el cobrament d’impostos i taxes municipals.

Recomanacions personalitzades