L’Ajuntament impulsarà lavabos neutres i un tercer vestidor per garantir la diversitat de gènere

El ple municipal ha aprovat el primer pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi. Entre altres mesures, s’incorporarà un tercer vestidor als equipaments esportius i es faran lavabos neutres.

Acte a favor de la igualtat LGTBI+ // Ajuntament de Sant Boi

El primer pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi de Llobregat ja és una realitat després de l’aprovació inicial per part del ple municipal de la ciutat.

El pla contempla diferents accions concretes com per exemple «promoure els lavabos neutres en totes les instal·lacions i serveis de l’administració municipal». Aquests equipaments s’anomenaran lavabos inclusius i donaran servei a diferents perfils.

Principalment per a les persones transsexuals és aposta per habilitar un «tercer vestidor d’ús privat i establir mesures per garantir la intimitat de les persones que ho demanin». D’aquesta manera, es vol assolir la comoditat de les persones de tots els gèneres.

Tant els nous lavabos com els nous vestidors s’aniran incorporant de forma progressiva allà on sigui possible. Especialment, els equipaments de nova construcció tindran en compte aquests criteris.

També es continuarà la feina de formació i tallers per a docents i alumnat sobre «diversitat sexual, afectiva i de gènere, prevenció de l’assetjament i combat de les LGTBIfòbies», es difondrà un protocol de «canvi de nom a la targeta sanitària» i es garantirà el canvi de nom als carnets de les biblioteques de les persones transsexuals que ho vulguin.

Per una ciutat lliure de discriminacions

L’objectiu de tot plegat és «garantir els drets de les persones LGTBI+», segons informa l’Ajuntament en un comunicat. Es vol aconseguir una «ciutat lliure de discriminacions» i posar fi amb la situació de «vulnerabilitat» que viuen les persones que no encaixen en la lògica binària home-dona.

Recomanacions personalitzades