Sant Boi rep el primer distintiu internacional com a municipi capdavanter en la lluita per la igualtat de gènere

Foto d’arxiu de la concentració del CHISB // Paco Féria

El municipi de Sant Boi ha estat acreditat amb el Distintiu per a la Igualtat de Gènere Norma SG City 50-50. Es tracta d’un segell de caràcter internacional que concedeix l’associació Forgender Seal i que premia els ajuntaments que destaquen en la integració de la perspectiva de gènere.

Sant Boi ha rebut el Distintiu per a la Igualtat de Gènere Norma SG City 50-50. Aquesta acreditació la concedeix l’associació sense ànim de lucre Forgender Seal, amb la intenció de premiar «els ajuntaments que destaquen per la integració de la perspectiva de gènere en totes les seves polítiques i actuacions».

La Norma SG City 50-50 reconeix «el compromís històric de Sant Boi amb la igualtat de gènere», segons ha informat l’Ajuntament en una nota de premsa. Entre les actuacions que l’administració local de Sant Boi ha dut a terme al llarg dels anys, destaquen el servei d’atenció psicològica T’Escoltem Dona, creat el 1992, el circuit local d’atenció a víctimes de violència masclista, posat en marxa el 1999, el I Pla d’Igualtat de Ciutat del 2006 o la campanyes ‘Això no és amor’, iniciada el 2014.

Què representa el Distintiu per la Igualtat de Gènere Norma SG City 50-50?

Aquest distintiu constitueix la primera certificació internacional existent en l’àmbit de la perspectiva de gènere. Es tracta d’una eina creada per la organització Forgender Seal, que té l’objectiu mesurar el compromís polític i estratègic dels ajuntaments amb la igualtat entre sexes.

Sant Boi ha aconseguit 1228 punts del total de 1250 amb què l’eina mesura el nivell d’igualtat. Aquesta puntuació, que supera el 98% del total, ha suposat l’atorgament del distintiu ‘capdavanter’, el nivell màxim que pot assolir un ajuntament.

El disseny d’aquesta certificació, tal com asseguren al seu vídeo promocional, «té en compte els tractats internacionals relacionats amb els drets humans de les dones i els compromisos de l’Agenda 2030 de Nacions Unides». L’alcaldessa, Lluïsa Moret, recollirà el distintiu en un acte públic que se celebrarà pròximament.

Recomanacions personalitzades