Sant Boi estén la prova pilot de reciclatge amb el mòbil a tot el municipi

“Reciclos” arriba a tota la ciutat després dels bons resultats de la prova pilot feta als barris de Marianao i Ciutat Cooperativa aquest estiu. Fins a 1.700 persones s’han inscrit per participar en el projecte.

Un dels usuaris del projecte // Ajuntament

El projecte “Reciclos”, que promou i premia la recollida selectiva d’envasos a través del telèfon mòbil, s’estén per tot el municipi després dels bons resultats de la prova pilot que aquest estiu s’ha posat en marxa als barris de Marianao i Ciutat Cooperativa. Concretament, entre els mesos de juny i octubre el projecte ha comptabilitzat 1.700 usuaris, que s’han registrat en aquest web per participar-hi.

La iniciativa, promoguda per Ecoembes en col·laboració amb l’Ajuntament, premia el reciclatge amb premis a canvi que els usuaris registrats pengin fotografies dels envasos reciclats i indiquin on els han llençat escanejant els codis QR que hi ha a cada contenidor.

Seguint aquest procés, els participants reben uns punts anomenats “Reciclos” que després poden bescanviar per premis en sortejos periòdics. També hi ha la possibilitat d’utilitzar els punts per fer una donació a Metges sense Fronteres o bé participar en la campanya local “Cap nen sense joguina”.

De fet, durant la prova pilot s’han generat més de 38.000 “reciclos”, dels quals la ciutadania n’ha bescanviat més d’un 40%. A més, el projecte “Cap nen sense joguina” ha rebut més de 2.700 punts.

Accions informatives per explicar el projecte

Aquest mes de novembre hi ha previstes dues accions informatives al municipi per seguir presentant el projecte. Una serà el proper 22 de novembre a dos quarts de cinc de la tarda a la plaça d’Ernest Lluch, i l’altra l’endemà a la plaça de la República a partir de les deu del matí.

Recomanacions personalitzades