Negocis santboians d’èxit expliquen com atreure clientela en l’era digital

El supermercat en línia Ulabox i els comerços Zona Barbacoa Weber i Atelier Mireia Balaguer han compartit al 15è Fòrum del Comerç de Sant Boi els passos que han seguit per ser presents en múltiples canals de venda.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, amb els participants del 15è Fòrum del Comerç de Sant Boi // Ajuntament

Com sumar-se a l’anomenada revolució digital per donar visibilitat al negoci i atreure nova clientela? Aquest ha estat el tema de debat de la quinzena edició del Fòrum del Comerç de Sant Boi, que aquest dimarts ha donat veu a les experiències de tres iniciatives comercials d’èxit: el supermercat en línia Ulabox i els establiments Zona Barbacoa Weber i Atelier Mireia Balaguer.

Sota el títol “Com fer-nos visible al món?”, els tres negocis nascuts a Sant Boi han donat a conèixer les claus que han seguit per tenir presència en diferents canals de venda i com han aconseguit captar nous públics.

En la trobada, Albert Junqué i Pili Torres, de Zona Barbacoa Weber, han explicat que la pàgina web i les xarxes socials els han obert possibilitats que desconeixien per tenir visibilitat i atreure clients: “Ser present a diferents canals et dona tranquil·litat”, han confessat.

Des d’Atelier Mireia Balaguer, la seva propietària, Mireia Balaguer, ha defensat les potencialitats d’Instagram en el sector dels vestits de noces: “És el nostre principal reclam per captar gent de tot arreu que es vulgui fer vestits de núvia”. Balaguer també ha explicat que han col·laborat amb “influencers” com Anabel Hernández per donar a conèixer els seus productes.

Els qui també han aprofitat les xarxes socials per fer-se visibles han estat els creadors del supermercat en línia Ulabox, una iniciativa pionera a Espanya. Segons el seu director comercial, David Campoy, la gestió publicitària ha estat important, però sobretot hi ha influït la qualitat del servei. “El millor màrqueting és oferir un bon producte i que parlin de tu”, ha raonat.

La quinzena edició del fòrum ha estat conduïda per la periodista de TV3 Xantal Llavina. També ha comptat amb l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el diputat de l’Àrea de Comerç de la Diputació, Òscar Sierra.

Al final de la trobada, la regidora de Comerç, Elisabet Latorre, ha lliurat un diploma als 13 comerços de la ciutat que han obtingut una subvenció del programa municipal Millora.

Recomanacions personalitzades