El Delta del Llobregat defensa conservar el Parc Agrari

Ciutadans del Delta del Llobregat, entre ells de Sant Boi, defensen la conservació del Parc Agrari de la zona en la trobada per debatre el PDU Metropolità al Prat de Llobregat.

Assistents en la trobada sobre el PDU al Prat de Llobregat // AMB

Veïns del Delta del Llobregat, entre ells de Sant Boi, van demanar preservar el Parc Agrari de la zona en la trobada per debatre el PDU Metropolità que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va organitzar a principis d’octubre al Prat de Llobregat.

En la trobada, que va aplegar una seixantena de persones al Cèntric Espai Cultural de la localitat, els ciutadans van advocar per protegir el Parc Agrari com a “element ecològic potencial del territori” amb l’objectiu d’avançar cap a “un sistema alimentari metropolità i consolidar la producció de proximitat”.

Entre les aportacions també van destacar les reclamacions d’un parc d’habitatge públic de lloguer i una mobilitat en xarxa que permeti connectar els municipis de la zona sense necessitat de passar per Barcelona, a més de millorar el transport públic.

La jornada també va servir per donar a conèixer l’Avanç del PDU Metropolità, del qual el cap de Servei de Redacció del Pla Director, Xavier Mariño, va destacar que “respon a un model urbanístic metropolità que ha de ser sostenible, eficient i cohesionat”.

Aquest ha estat el segon debat sobre el PDU Metropolità al Baix Llobregat després que al setembre se’n fes un altre a Sant Feliu de Llobregat amb els municipis de la Vall Baixa i l’Ordal. Després del debat al Prat de Llobregat, l’AMB n’organitzarà l’últim debat el proper 29 d’octubre a Cerdanyola del Vallès amb veïns del Vallès Occidental.

Recomanacions personalitzades