La Festa del Comerç Just posarà el focus en les desigualtats que pateixen les dones

La trobada se celebrarà l’1 de juny amb el lema ‘Posa el #Filtre Lila a la plaça de Catalunya. Durant tota la jornada, tindrà lloc una fira d’entitats on es vendran productes, propostes per al públic familiar i un espectacle teatral.

Cartell de la Festa del Comerç de Just d’enguany // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi acollirà el divendres 1 de juny a XVII edició de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques. En aquesta ocasió, la jornada se centrarà en la campanya ‘Posa el #FiltreLila! Per la igualtat, tria Comerç Just’ i posarà el focus en les desigualtats de gènere del comerç internacional i en l’apoderament de les dones mitjançant el comerç just. La iniciativa està promoguda per LaCoordi, una organització formada per diferents entitats socials, i tindrà lloc a la plaça de Catalunya.

En un comunicat, els organitzadors han explicat que la festa vol “assenyalar la importància de la comercialització justa i les finances ètiques, tot proposant alternatives respectuoses amb els drets humans”. Per això, enguany es denunciaran les desigualtats i injustícies que pateixen les dones en el comerç internacional i es reivindicaran les diferents opcions que des del Comerç Just o les Finances Ètiques lluiten per una justícia social equitativa.

Comerç i activitats artístiques

Les activitats previstes, que es desenvoluparan durant tot el dia, s’iniciaran amb la tradicional fira d’entitats amb venda de productes de comerç just i propostes per al públic familiar, com una ludoteca de carrer amb instruments de fusta i espectacle de titelles.

Al vespre, a Can Massallera es representarà l’espectacle teatral ‘Menjar’, una comèdia de la companyia francesa Zigomatic que repassa la història de l’alimentació humana i qüestiona la indústria agroalimentària, l’agricultura productivista, el menjar escombraria i la societat de consum.

Recomanacions personalitzades