Riuada de votants en unes eleccions amb una participació alta

Més de 27.000 persones desafien la pluja intermitent de primera hora del matí i acudeixen a votar fins al migdia a les 110 meses dels 14 col·legis electorals de Sant Boi per a les eleccions generals del 28A. Els ciutadans coincideixen que es tracta d’uns “comicis decisius” en els quals s’ha de “prendre partit”.

Les cues s’han produït des de primera hora del matí a Can Massallera // David Rodríguez

De manera progressiva però interrompuda, els ciutadans han anat desfilant des de les 9 del matí pels 14 col·legis electorals i les 110 meses habilitades per votar a les eleccions generals del 28 d’abril a Sant Boi. Tot i la pluja intermitent que s’ha registrat fins al migdia, en alguns espais com Can Massallera, la riuada de gent ha sigut constant. Allà també ha votat l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el regidor i portaveu de Junts per Sant Boi, Jordi Garcia.

Després d’obrir-se les urnes amb normalitat, el degoteig ha sigut constant. “Jo veig a molta gent”, “Aquesta vegada sí que he anat a votar” o “Votaré als de sempre” són algunes de les expressions que se sentien a l’entrada i sortida dels col·legis electorals. Independentment del partit al qual se li ha donat la confiança, tots els votants coincidien a assenyalar que es tracta d’unes eleccions decisives. “Hem de decidir i de prendre partit”, ha afirmat un home de 60 anys, que admet que “sempre he votat a un partit, però des de fa uns anys no ho havia fet”.

Participació disparada

Les sensacions de primera hora del matí s’han confirmat amb les primeres dades de participació. Fins a les 14 hores, més de 27.900 ciutadans havien dipositat el seu vot a l’urna. Aquesta xifra suposa el 44,91% del cens. En termes percentuals, representa 11,26 punts més que els darrers comicis de juny de 2016.

Alguns dels ciutadans que han acudit a partir de migdia als col·legis electorals de Sant Boi han assegurat que malgrat no tenir clar a qui votarien, “he vingut per donar la confiança al partit que s’acosta més a la meva ideologia i defensa millor el que penso”. Aquestes impressions, extretes a peu d’urna, constaten que la mobilització i la participació són alguns dels factors predominants en la jornada electoral de les eleccions generals del 26 d’abril a Sant Boi. La tònica s’ha repetit a Catalunya i en l’àmbit estatal.

Com és habitual en aquest casos, la Creu Roja de Sant Boi ha tornat a posar en marxa el servei d’acompanyament als veïns i veïnes que no ho poden fer de forma autònoma.


Recomanacions personalitzades