Mor Sergi Rendón, impulsor de la llibreria ‘Les Hores’

Creada l’any 2012, s’ha convertit en un establiment de referència a la ciutat per l’activisme i l’amor per la literatura del seu propietari. La botiga acumula 7.000 llibres diferents i només ven publicacions en paper.

La llibreria ‘Les Hores’ es va fundar l’any 2012 // Llibreria Les Hores

El llibreter Sergi Rendón, impulsor i creador de la llibreria ‘Les Hores’ de Sant Boi ha mort amb 53 anys com a conseqüència d’una malaltia. Rendón era un enamorat de la literatura, que l’any 2012 va tenir el somni amb la seva parella, la Núria, d’obrir una botiga en la qual només poguessin consultar i comprar llibres i publicacions en paper. Tot i aquesta aposta arriscada, a hores d’ara, ‘Les Hores’ s’ha convertit en un referent cultural i literari de Sant Boi, que disposa de més de 7.000 llibres.

L’amor de Rendón per la literatura ja es constatava amb el nom de la llibreria ‘Les Hores’, un homenatge a l’última obra de l’escriptora britànica Virginia Woolf. Rendón sempre afirmava amb orgull que era el propietari de l’única llibreria exclusiva de Sant Boi. De fet, és l’única que només ven llibres i publicacions en paper, deixant de banda els productes de papereria, la premsa o les joguines.

Dol en el món cultural

Tot i que fa set anys que va fundar la llibreria, Rendón ha estat durant 20 anys vinculat al món cultural de Sant Boi. Filòleg i filòsof de formació, sempre ha treballat en el sector del llibre. Crear ‘Les Hores’ va ser, segons les seves pròpies paraules, “una aposta arriscada”. Això si, sempre va tenir clar que els llibres havien de ser el centre de la botiga.

La notícia de la mort de Rendón ha provocat un sentiment de dol en l’àmbit cultural de Sant Boi. Maria Lledó, directora del Museu i que havia col·laborat amb el llibreter amb diversos projectes, el recorda com “una persona molt implicada i sempre amb ganes de participar en la vida cultural de la ciutat”. Més enllà de la llibreria, Lledó destaca la voluntat que sempre havia mostrat Rendón d’“unir els llibres i la vida cultural”. Les presentacions d’obres a les termes romanes, les tertúlies o la seva participació en la Fira de Sant Jordi són només algunes d’aquestes accions.

Un altre de les entitats amb les quals col·laborava Rendón, el Centre d’Estudis Santboians, afirma en la seva pàgina de Facebook que “tanquem la setmana amb una mala notícia per la cultura local. Ens ha deixat Sergi Rendón, impulsor de la llibreria Les Hores, un activista de la cultura de Sant Boi”.

La seva passió per la literatura ha marcat la vida de Rendón. Tal com assegurava el llibreter, “tindrem una societat millor com més persones hi hagi llegint”.

 

Recomanacions personalitzades