La UE Santboiana cau en el derbi català

El degà perd davant el FC Barcelona (19-22) al Baldiri Aleu en un partit igualat i marcat per la solidaritat. La recaptació es destina a la lluita contra la pobresa familiar i infantil.

Una acció del derbi entre Santboiana i Barça // Jordi Elías-UE Santboiana

La UE Santboiana ha caigut contra el Barça per 19-22 al Baldiri Aleu en la jornada 14 de la Divisió d’Honor en un derbi igualat i que es va resoldre als últims instants a favor dels visitants. Amb la victòria, l’equip blaugrana es consolida en les places de play-off. El degà suma el bonus defensiu, però baixa a la vuitena posició de la taula amb 33 punts i queda fora del play-off.

L’equip de Sant Boi de Llobregat ha sigut el dominador de la primera part i amb un assaig de Marco Mason transformat per Jonny Bentley i dos cops de càstig del mateix Bentley feien situar al marcador un 13-0 favorable. Amb aquest resultat, s’arribava al descans.

A la represa, el partit ha sigut més igualat. El Barça ha reaccionat i a partir de dues marques, una transformada, s’ha situat a un punt dels locals (13-12). Als minuts següents, s’han produït alternatives. Bentley ha sumat dos cops de càstig més per als de Sant Boi, però l’equip de Sergi Guerrero ha acabat guanyant el derbi gràcies a un assaig transformat i un drop als últims instants. Els punts visitants van ser de Franco Velarde, Artiom Kovalenko, Michael Hogg i Bautista Güemes.

La Santboiana visitarà el camp del Complutense Cisneros de Madrid en la pròxima jornada del campionat.

El ministre de Cultura i Esport va assistir al derbi català

José Guirao, segon per l’esquerra // Delegación del Gobierno en Cataluña

El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha estat present al partit acompanyat de la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera; el director general d’Esports del Consejo Superior de Deportes, Mariano Soriano; el president de la Federació Espanyola de Rugbi, Alfonso Feijoo; i el secretari general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras. També hi han anat l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i la regidora d’Esports, Maria Antonia Barragán. Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona, també ha assistit al derbi disputat al Baldiri Aleu.

Victòries del sènior femení i del sènior B masculí

L’equip sènior femení ha sumat un gran triomf contra el BUC Barcelona (29-5) al Baldiri Aleu en la desena jornada de la Divisió d’Honor Catalana. Amb aquesta victòria contra el líder, el conjunt santboià segueix en la segona posició de la classificació amb 36 punts i es col·loca a només dos del liderat. El pròxim partit de l’equip de Pablo Arévalo, Javi Corbacho i Leo Arroyo serà al camp del Castelldefels Rugby.

El sènior B s’ha imposat al Babarians Calvià (28-20) al Baldiri Aleu en la jornada 14 de la Divisió d’Honor B. Amb aquesta victòria, el conjunt de Diego Godoy i Paco Baena es col·loca en la setena posició de la taula classificatòria amb 32 punts. El proper partit serà al camp del CN Poble Nou.

Recomanacions personalitzades