Les activitats paral·leles i culturals es consoliden a la Puríssima

L’Ajuntament de Sant Boi constata enguany una assistència similar a les edicions anteriors. El consistori assegura que la mobilitat ha sigut fluida durant la Fira, malgrat el tall dels Ferrocarrils

Novament la fira ha sigut un èxit de públic // Cedida

Les activitats culturals i paral·leles han sigut protagonistes de la 72a edició de la Fira de la Puríssima, que s’ha celebrat el cap de setmana del 6 al 8 de desembre a Sant Boi de Llobregat. Iniciatives com l’estrena del curtmetratge ‘Sant Boi respira un altre aire’, que han vist més de 1.800 persones, el ‘Vicult’ i el ‘Fet a Sant Boi’ s’han consolidat com espais culturals de participació ciutadana i integrats a la Fira.

Des de l’Ajuntament de Sant Boi es destaca que altres activitats, com la Fira de la Cervesa Artesana i la Mostra de ‘Food Trucks, ubicades al Mercadal, també han tingut un gran èxit de participació. Fonts del consistori han indicat a Sant Boi Diari que, a falta de recollir de les xifres oficials, “les sensacions són que l’assistència a la Fira d’enguany serà similar a les edicions anteriors”. Aquest any, el certamen ha dedicat més espai a les activitats familiars i als estands relacionats amb la mobilitat sostenible.

Els carrers s’han posat fins la bandera de visitants // Cedida

Transport fluid durant la Puríssima

El consistori assenyala que “el dispositiu d’autobusos alternatius al carrer Torres i Bages ha funcionat correctament” i els visitants de la Fira de la Puríssima no van tenir problemes de mobilitat. Des del 30 de novembre fins al dilluns 10 de desembre, l’estació de Sant Boi de Ferrocarrils ha patit talls de servei durant tot el dia i els caps de setmana i festius per obres de millora.

Un altre de les novetats de la Fira, el canvi d’ubicació de l’estand de l’Ajuntament, també ha ofert resultats positius. Fonts municipals indiquen que el nou emplaçament ha fet que hagin passat més de 8.000 visitants per aquest punt. En l’edició d’enguany, la Fira ha incrementat l’àrea destinada a la Mobilitat Sostenible i Saludable, on els visitants han pogut conèixer iniciatives de vehicles elèctrics, no contaminants i alternatives de transport públic.

Fotografies: Cristina Diestro, Pepa Álvarez

Recomanacions personalitzades