Sant Boi participa en un projecte pilot per reciclar els envasos d’hotels i restaurants

La iniciativa s’ha posat en marxa a vuit municipis de l’àrea metropolitana amb 1.500 establiments. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, destaca la millora de l’índex de recollida a la ciutat gràcies al nou sistema de residus

Presentació del projecte // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat ha acollit la presentació del projecte de reciclatge dels envasos dels establiments del canal Horeca (hotels, restaurants i cafeteries). La ciutat santboiana ha estat escollida amb 7 municipis més de l’àrea metropolitana (Castelldefels, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Rubí, Sabadell i Terrassa) per la seva tasca en l’àmbit de la recollida selectiva. La iniciativa ja compta amb la col·laboració de 1.500 establiments.

El projecte és una prova pilot, en la qual col·laboren l’Ajuntament de Sant Boi, l’empresa Ecoembes i l’Agència Catalana de Residus, segons ha informat el consistori en un comunicat. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, assegura que “la gestió sostenible dels residus és un dels elements claus de l’estratègia de la nostra ciutat”. La ciutat ha aconseguit millorar els seus índexs de recollida gràcies al canvi integral del sistema de recollida selectiva de residus realitzat a la ciutat.

Cap al residu zero

Moret indica que, tot i les bones xifres en la gestió dels residus, “la corresponsabilitat entre les administracions ens ha de portar cap al residu zero”. La iniciativa per reciclar els residus consta de tres fases: identificació d’establiments, visites informatives i una darrera d’entrega del material que identifica la participació en la iniciativa. El director de Gestió Local i Autonòmica d’Ecoembes, Ángel Hervella, destaca que la col·laboració entre el sector públic i privat resulta bàsica per “incrementar els índexs de recollida selectiva i avançar cap a una economia circular que afavoreixi la reintroducció dels residus».

Per la seva banda, el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, creu que “la prova pilot en municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona per orientar les actuacions a fer al conjunt del país”.

Recomanacions personalitzades