El Barrejant torna a Sant Boi amb nombroses activitats familiars

La 23è trobada solidària de la ciutat comptarà amb una àmplia varietat d’activitats lúdiques, familiars i culturals.

Els santboians han omplert la plaça Teresa Valls i Diví els 3 dies del Barrejant // Maria Roda

La plaça Teresa Valls i Diví, plena en un Barrejant d’anys passats // Maria Roda

Del 3 al 7 d’octubre Sant Boi acollirà la 23è Barrejant, la trobada de la solidaritat de Sant Boi que inclou tota una sèrie d’activitats lúdiques, familiars i culturals. En aquest sentit, les activitats d’enguany giraran entorn del lema ‘Per la igualtat’, mentre que la cooperació i l’esperit solidari centraran els continguts. A més, activistes destacats visitaran la trobada en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

La trobada té la intenció de fer servir la cultura com a una eina de transformació social. Per això moltes de les activitats que s’hi desenvoluparan estan vinculades a aquest àmbit, com ara la poesia, la dansa i la música. En aquest sentit, l’espectacle «La paraula: exili de l’exili. Maria Mercè Marçal», comptarà amb l’actriu Mercè Sampietro i el músic Eduard Iniesta; mentre que la dansa de «The Cover, anirà a càrrec de la companyia Migrodanza. Per últim, les actuacions musicals aniran a càrrec dels grups Mixturas, Big Basket Beat Barcelona, La Banda Morisca i els santboians Chet.

A més, el Barrejant d’aquest octubre comptarà amb la peça feta expressament pel Barrejant «Timeu’18», de Gara Basilio, el grafit de Daniel Fernández, pintat al mur del carrer de Maria Girona, i la instal·lació «Privilegios», de l’artista santboiana Laura del Valle. En paral·lel, es convidarà a la reflexió mitjançant la projecció dels documentals «Samba: un nombre borrado» , de Mario Agudo, i «Próxima parada, Huelva», de Verónica Frenzel, Leonor Jiménez i Clàudia Prat.

Pel que fa a les activitats familiars, hi haurà el concert de Landry el Rumbero Quintet, contacontes, un taller permanent, ludoteca al carrer i l’espectacle de foc dels Diables de Casablanca, entre altres propostes.

El projecte

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte al qual Sant Boi s’ha tornat a sumar i en el que convida a destacades veus internacionals en l’àmbit. Enguany el Barrejant comptarà amb el senegalès Spitou Mendy, defensor dels drets socials i laborals de les persones treballadores migrants a Andalusia; Margarita Pineda, indígena lenca i defensora dels béns comuns; Janahuy Paredes, activista mexicana contra les desaparicions; Tun Khin, advocat de la minoria rohingya, i Manal Tamimi, activista palestina que resisteix l’ocupació israeliana.

Recomanacions personalitzades