La Biblioteca Maria Aurèlia Capmany celebra 25 anys

L’equipament compleix un quart de segle com a referència cultural de la ciutat i amb un recital a càrrec de Carme Sansa

Sala infantil de la Biblioteca M. Aurèlia Capmany / AJUNTAMENT DE SANT BOI

Sala infantil de la Biblioteca M. Aurèlia Capmany // Ajuntament de Sant Boi

Amb motiu del 25è aniversari de la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany, Sant Boi ha organitzat tota una sèrie d’activitats per homenatjar tant al recinte cultural com a l’escriptora que li dóna nom pel centenari del seu naixement. Si bé el passat 14 de setembre ja es va donar el tret de sortida a ambdues commemoracions, aquest divendres el recinte cultural tornarà a ser escenari d’un nou esdeveniment.

Cap a les 19 hores està previst que comenci l’espectacle «Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany», en el que la mateixa actriu Carme Sansa interpretarà narracions breus i cançons de l’escriptora. A més, el músic Jaume Mallofré acompanyarà a Sansa i posarà la nota simfònica amb l’acordió. Al cap i a la fi, s’ha de tenir en compte que més enllà de novel·les i teatre, Capmany també va escriure textos que tractaven directament l’actualitat social (encara vigent).

D’altra banda, la biblioteca també acull fins al 28 de setembre l’exposició «Maria Aurèlia Capmany. Dona, escriptora i ciutadana», impulsada per la Fundació M. Aurèlia Capmany. En aquesta, l’assistent pot fer un repàs de la vida i les diferents facetes de l’autora, com ara la de dones de lletres o la de persona compromesa amb la societat i la política.

A més, aquests dies l’equipament també acull la mostra «25 anys amb tu. Biblioteca Maria Aurèlia Capmany», dedicada a fer una retrospectiva de l’edifici a través del recorregut pels millors moments de l’equipament. Per últim, posar de relleu que pel dia 28 a les 18 hores està programada una sessió especial commemorativa de L’Hora del Conte, amb textos de Campany.

Quart de segle

L’escriptora i activista cultural Maria Aurèlia Capmany, destacada feminista, dona nom a la biblioteca de Ciutat Cooperativa en record de l’estreta vinculació que va mantenir amb la ciutat de Sant Boi. Maria Aurèlia Capmany va participar en les celebracions de l’Onze de Setembre i, especialment, en el pregó inaugural de la primera edició del festival de música Altaveu (1989).

La Biblioteca Maria Aurèlia Capmany es va inaugurar l’11 de setembre de 1993 en el marc d’una remodelació urbanística de l’entorn. Des d’aleshores, l’equipament ha estat un motor cultural de gran importància per al barri.

Recomanacions personalitzades