El ‘bicing’ metropolità arriba a Sant Boi amb dotze bicicletes elèctriques

La bicicleta d’ús compartit començarà a funcionar a partir del pròxim mes de gener. Els vehicles seran elèctrics.

Així serà l’eBicibox // AMB

Per primera vegada, Sant Boi de Llobregat disposarà d’un servei de bicicletes compartides. El que des de fa molts anys ja funciona a Barcelona sota la denominació de ‘Bicing’, arribarà el pròxim mes de gener a dotze municipis de les rodalies de la capital catalana.

Una de les localitats escollides en Sant Boi. La iniciativa, anomenada eBicibox, s’iniciarà amb dotze vehicles en una primera fase de proves. Tindrà un preu de 30 euros anuals i estarà disponible els 365 dies de l’any entre les 7 del matí i les 12 de la nit.

Totes les bicicletes eBicibox seran elèctriques per “salvar la complicada orografia metropolitana, que a vegades s’ha utilitzat com a excusa per no utilitzar la bicicleta”, ha explicat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, en roda de premsa. I és que és l’AMB qui ha impulsat aquest projecte en col·laboració amb els Ajuntaments que hi participen.

Els aparcaments estaran situats en localitzacions pròximes a les estacions de transport públic per fomentar l’intermodalitat del transport sostenible. Ara bé, l’eBicibox no serà compatible amb el Bicing de Barcelona i, per tant, no es podrà aparcar a la gran ciutat catalana.

Sí que es podrà agafar una bicicleta i deixar-la en la resta de poblacions participants del projecte: l’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Viladecans. Més endavant, la iniciativa vol ampliar-se.

El model de bicicleta elèctrica escollit tindrà un motor de 250W però estarà limitada a una velocitat de 25Km/h. Disposaran d’un GPS que permetrà localitzar-les. Tindrà tres velocitats i es podrà escollir entre tenir molta ajuda en fer-la funcionar o no. La bateria es carregarà quan s’aparqui en uns mòduls que tindran el mateix estil que el Bicibox.

Recomanacions personalitzades