Així s’ha transformat Sant Boi en els últims 70 anys

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya crea imatges interactives que permeten observar els canvis a les ciutats des del 1946 fins a l’actualitat.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que va actualitzar les dades l’any passat, Sant Boi de Llobregat té 82.142 habitants. Durant la dècada dels 40 del Segle XX, la població santboiana era de 10.310 persones, segons dades de l’Instituto Nacional de Estadística (INE). Una evolució que, evidentment, també ha significat canvis urbanístics a la ciutat. Unes alteracions que ara són més visibles que mai.

I és que l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha habilitat una eina que permet visualitzar les modificacions que han patit els pobles i ciutats a través d’una imatge interactiva, el que popularment es coneix com a GIF

L’eina recull imatges fetes el des del 1945. Les fotografies es van intercalant de manera que es percep fàcilment la transformació de Sant Boi durant els últims 70 anys amb la creació de diferents barris.

D’altra banda, el mateix ICGC també ha habilitat una eina que permet fer la comparació de les imatges de forma manual superposant fotografies aèries i així contemplar les variacions de forma més pausada.

Recomanacions personalitzades