El PDeCAT aposta per una llista independentista unitària

Jordi Garcia, recentment proclamat com a candidat a l’alcaldia pel PDeCAT, vol forjar una llista unitària de l’independentisme de cara a les pròximes municipals. Es reunirà amb ERC durant el mes de setembre. 

Imatge d’arxiu de l’última llista de CiU, amb Jordi Garcia (al centre) com a candidat // CiU Sant Boi

Segons ha pogut saber Sant Boi Diari, el PDeCAT vol que l’independentisme de Sant Boi de Llobregat es presenti agrupat a les eleccions municipals de l’any vinent. «Aposto per una llista independentista unitària», confirma Jordi Garcia, que recentment ha guanyat les eleccions primàries del partit nacionalista, en declaracions a aquest diari.

De fet, una de les primeres accions que vol fer Garcia és «parlar formalment amb ERC» d’aquesta opció durant el mes de setembre. «Sóc conscient que caldrà fer una gran feina per arribar a acords i punts en comú», afirma l’ara regidor del PDeCAT. «El fet que els dos partits remin en la mateixa direcció pot facilitar el diàleg», afegeix.

En la llista que Jordi García té al cap «també tindran un pes molt important persones independents compromeses amb Sant Boi i amb la República», explica. Tot i això, la seva proposta no només parla de l’eix nacional. «El programa per a les eleccions se centrarà en Sant Boi i en els reptes i oportunitats que té actualment la ciutat», matisa.

ERC, negociant amb la CUP

Per la seva banda, ERC està en negociacions amb la CUP per crear un “espai ampli que estigui més a l’esquerra que l’actual govern, i amb visió republicana, que es pugui confrontar amb el bloc monàrquic”. Una coalició independentista i d’esquerres en la que, en un principi, no està prevista la participació del PDeCAT.

Recomanacions personalitzades