Sant Boi reclama la construcció d’un ambulatori i una biblioteca a Marianao

El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat una moció per unanimitat a favor de la construcció d’un nou centre d’atenció primària i una biblioteca al barri de Marianao i proposa que comparteixin edifici. 

El solar de la plaça Mercè Rodoreda // Ajuntament de Sant Boi

Que l’Ajuntament doni suport no significa que finalment s’acabin construint perquè es necessita la col·laboració d’altres administracions com la Generalitat de Catalunya, però és un primer pas, i més si es fa per unanimitat entre tots els partits amb representació al consistori.

El ple municipal de Sant Boi de Llobregat ha aprovat, amb el vot a favor de totes les formacions polítiques, una moció per reclamar la creació d’un nou centre d’atenció primària i una nova biblioteca al barri de Marianao.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es compromet a «treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per fer realitat aquest objectiu», segons ha explicat el consistori a través d’un comunicat.

El nou ambulatori i la nova biblioteca en aquest punt de la ciutat són una antiga reivindicació veïnal, que ha estat encapçalada per l’associació de veïns El Poblet-Marianao.

Biblioteca i ambulatori a la plaça Mercè Rodoreda i compartint edifici

Ja hi ha una proposta clara d’ubicació per aquests nous equipaments. És la plaça Mercè Rodoreda, concretament en una parcel·la que des de l’any 2015 està cedida al Servei Català de Salut de la Generalitat perquè hi faci un nou centre sanitari.

Però la idea municipal va més enllà i concretament consisteix en situar la nova biblioteca i el nou centre d’atenció primària en el mateix edifici.

Segons la moció, aquests dos serveis en el districte més poblat de la ciutat – amb més de 30.000 habitants – permetrien «millorar els serveis d’accés a la salut i la cultura dels veïns i les veïnes de tota la ciutat».

 

Recomanacions personalitzades