Les entitats es comprometen a cuidar l’espai públic de Sant Boi

La signatura de les subvencions de l’Ajuntament de Sant Boi a les 150 entitats i associacions del municipi ha inclòs per segon any la firma d’un Contracte de Ciutat. Aquest 2018, el compromís és per cuidar l’espai públic, fomentar la neteja i el reciclatge. 

Les entitats han signat el compromís conjuntament // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi destinarà aquest any 1,38 milions d’euros als convenis de col·laboració que firma amb les entitats santboianes. Les 150 entitats que se’n beneficien tindran aquest any un compromís afegit: cuidar l’espai públic.

Les associacions que reben la subvenció han hagut de signar el Contracte de Ciutat 2018 amb el títol ‘Tinguem cura de l’espai públic, el nostre bé comú’. Allà prenen el compromís de cuidar els espais de les seves seus i els llocs on fan les activitats, reduir els residus i promoure la recollida selectiva i fer dues accions durant l’any de sensibilització o d’intervenció directa sobre l’espai públic.

Per la seva banda, l’Ajuntament promet «posar tots els recursos al seu abast per assolir el repte d’un espai públic més net i endreçat». L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat: «no ho podem fer sols, necessitem que tothom es faci seu aquest repte i pensi en Sant Boi com casa seva».

1,38 milions en 186 convenis

Són 150 les entitats signants, amb les quals l’Ajuntament ha subscrit 186 convenis de subvenció. Destinarà 1,38 milions d’euros a aquestes entitats que tornen a ser majoritàriament de dos àmbits: d’una banda, la cultura i la Festa Major (48 convenis), i de l’altra l’esport (41 convenis).

El segueixen educació amb 20 convenis, medi ambient amb 11 i diversitat funcional amb 10. La resta de convenis són dels àmbits següents: joventut (9), salut comunitària (9), cooperació i solidaritat (9), gent gran (7), infància i adolescència (7), foment de l’associacionisme veïnal (6), igualtat de gènere (3), serveis socials (2), comerç (1). Tres convenis més no s’inclouen en cap categoria.

Recomanacions personalitzades