La instal·lació de llums led estalvia 11.000 euros a l’Ajuntament de Sant Boi

La instal·lació de làmpares de baix consum tipus led en quatre equipaments de Sant Boi de Llobregat ha reduït un 37% el consum d’electricitat. En 4 anys s’amortitzaran els 43.000 euros d’inversió.

La biblioteca és un dels quatre equipaments on han instal·lat leds // Ajuntament de Sant Boi

L’estratègia de l’Ajuntament d’invertir per fer de Sant Boi una ciutat sostenible està donant els seus beneficis objectius. Han gastat 43.000 euros per substituir la il·luminació de quatre equipaments municipals per làmpares amb el sistema led. Un any després, han pagat 11.000 euros menys en la factura de la llum. Així doncs, en quatre anys la inversió estarà amortitzada i passarà a suposar un estalvi econòmic net.

En el procés s’han substituït ni més ni menys que 1.000 punts de llum. Estaven ubicats a les dues biblioteques de Sant Boi, les sales d’estudi de Can Massallera i l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones (OMAP).

La reducció del consum ha estat d’un 37%, amb els beneficis per al Medi Ambient que això representa. Al mateix temps, han aprofitat per «millorar els nivells i el confort lumínic dels espais», afirma l’Ajuntament en un comunicat. Els led també duren molt més i s’avarien menys, així que l’estalvi serà encara més gran per aquesta banda.

De ruta pel Sant Boi sostenible

Recomanacions personalitzades