Triomf inapel·lable de la Santboiana

L’equip de Lewis Williams s’imposa de forma contundent a l’Hernani (60-24) a casa i assegura la seva presència al play-off.

Santboiana 60 – 24 Hernani // Cristina Mondéjar– UE Santboiana

La UE Santboiana va guanyar amb claredat l’Hernani (60-24) al Baldiri Aleu en la jornada 20 de la Divisió d’Honor. El degà sumava un bonus ofensiu i es situava amb 57 punts a la classificació. L’equip que dirigeix Lewis Williams assegurava la seva presència al play-off després de la derrota del Barça al camp de l’Ordizia.

Els primers instants del partit eren molt igualats. Els locals s’avançaven al marcador amb un assaig de Jeremy Bergue transformat per Albert Millan (7-0) i ampliaven l’avantatge a partir d’una altra marca, obra de Youri Petit, pocs minuts després (12-0). L’Hernani retallava les distàncies però Millan passava un cop de càstig i situava el 15-5 a l’electrònic. Els de Williams augmentaven la diferència gràcies a un assaig de Martí Vicente després d’una recuperació de l’oval de Pau Barbero i Millan feia la transformació. Els bascos aconseguien el segon assaig en el tram final de la primera meitat. Al descans, 22-12.

A la represa, el degà va sentenciar l’enfrontament amb un festival de marques. En els primers minuts, Héctor García aconseguia l’assaig i Millan realitzava la transformació (29-12). Dues marques més, de Bergue i Nil Baró, situaven el 39-12 al marcador. Els visitants retallaven les distàncies però, ràpidament, una altra marca d’Héctor García transformada per Millan ampliava la diferència (46-19). L’Hernani sumava el bonus ofensiu amb el seu quart assaig (46-24). El degà tancava la victòria amb dues marques, d’Héctor García i Javi Orbaneja, transformades per Millan. Gran joc desplegat pels jugadors de la Santboiana que van ser superiors al seu rival. Nil Baró, Amirani Chichua i Youri Petit complien els 100 partits amb el club i eren homenatjats.

El pròxim partit serà al camp del Bizkaia Gernika. Penúltima jornada de la lliga regular.

Recomanacions personalitzades