Sant Boi tindrà un bus cada 10 minuts cap a Gavà, Cornellà i l’Hospitalet

Les línies L82 i L85 milloren la freqüència de pas. Ara cadascuna d’aquestes línies tindrà un bus cada 20 minuts, de manera que les dues línies combinades passaran cada 10 minuts. Connecten Sant Boi amb Gavà, Viladecans, Cornellà i l’Hospitalet i permeten enllaçar a Cornellà Centre amb el tren de Rodalies, Metro i Tramvia.

La freqüència de la L82 i la L85 es redueix de 30 minuts a 20 minuts cadascuna // Arxiu — Baixbus

Des de divendres, 6 d’abril, Sant Boi de Llobregat estarà més ben connectat en transport públic amb els pobles del seu entorn. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) incorporarà sis nous vehicles a les línies interurbanes L82 i L85 que permetran que hi hagi més freqüència de pas.

Aquestes dues línies fan un recorregut molt semblant: surten del centre de Gavà i després segueixen la carretera C-245, tant a Viladecans com a Sant Boi. Després, van fins a Cornellà i allà es divideixen: la L82 va per la zona baixa de la ciutat per Almeda i la L85 va per la zona alta per Sant Ildefons. Les dues s’acaben trobant finalment a l’Hospitalet, a la Ciutat de la Justícia. Permeten connectar directament des de Sant Boi amb l’intercanviador de Cornellà Centre, on hi ha tren de Rodalies, la línia L5 de Metro i el Trambaix T1 i T2.

Si fins ara cada línia passava cada 30 minuts, ara cadascuna tindrà una freqüència de 20 minuts. D’aquesta manera, la combinació dels horaris de les dues línies farà que hi hagi un bus cada 10 minuts, quan abans era cada 15 minuts.

La millora de la freqüència s’emmarca en el paquet de mesures per potenciar el transport públic a l’àrea metropolitana i especialment l’autobús. En un termini màxim de sis mesos, Sant Boi també es veurà beneficiat de la nova xarxa d’autobusos metropolitans, que tindran serveis directes i amb més freqüència de pas.

Nous horaris dels autobusos de la L82 i la L85 entre Gavà, Viladecans, Sant Boi, Cornellà i l’Hospitalet // AMB

Recomanacions personalitzades