Sant Boi premiarà els amos de gossos que recullin excrements

Una campanya de l’Ajuntament de Sant Boi sortejarà vals de 20 euros entre les persones que tinguin un comportament responsable amb els seus gossos, especialment recollint els excrements. Alhora, reforçaran la vigilància i les multes per qui no actuï correctament.

Imatge de la campanya, que estarà molt centrada en la recollida d’excrements

«Premi o multa. Tu decideixes!». És l’eslògan de la campanya que ha iniciat l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat que reforçarà les conductes positives i castigarà les negatives en relació als animals de companyia.

Durant els propers mesos un grup d’educadors ambientals voltaran pels carrers de Sant Boi analitzant el comportament dels amos. Si veuen una conducta positiva -com ara veure que el propietari recull l’excrement o llença aigua amb vinagre sobre l’orina– els recompensaran amb una participació per un sorteig de 20 euros per gastar en les botigues d’animals i veterinaris participants en la campanya. Cada mes, sortejaran 30 vals.

En canvi, si detecten una mala conducta, els agents ambientals aconsellaran quina és la conducta adequada, i informaran de quina és la sanció. No els multaran, però sí que ho farà la Policia Local, que «reforçarà durant el mes de març la vigilància i, com és habitual, obrirà expedients sancionadors en cas d’infracció», assegura l’Ajuntament en un comunicat.

Fins a 500 euros per no recollir excrements

Segons el consistori, la campanya estarà centrada molt especialment en la recollida d’excrements, però també premiaran o multaran per altres conductes que són sancionables. A Sant Boi, Orinar sobre el mobiliari urbà, dur el gos deslligat o portar-lo sense morrió és multat amb entre 150 i 300 euros. Per no recollir excrements la sanció puja a entre 301 i 500 euros i no tenir-los censats o amb xip pot costar fins a 400 euros. En el cas de gossos potencialment perillosos, les multes s’enfilen fins als 15.025 euros.

Recomanacions personalitzades