Els equipaments s’adapten a les persones amb discapacitat

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha instal·lat diversos dispositius en serveis municipals per millorar-ne l’accessibilitat, com bucles magnètics, lupes, aparells de lectura accessible, rampes portàtils, audioguies i panells Braille.

La biblioteca Jordi Rubió i Balaguer és l’equipament on més aparells s’han instal·lat // Ajuntament de Sant Boi

Des d’ara, Sant Boi és més accessible per a les persones amb diversitat funcional o discapacitat. Les persones amb discapacitat visual, auditiva, física i intel·lectual tenen a la seva disposició diferents aparells que els permeten poder fer ús dels serveis municipals en unes condicions més properes a les de la resta de persones. L’Ajuntament els ha instal·lat amb l’ajut d’una subvenció de la Diputació.

A tres sales d’actes s’han instal·lat bucles magnètics, que envien el so directament als audiòfons o implants coclears. Són a Can Massallera, Cal Ninyo i la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, i se sumen al que ja hi havia a l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones (OMAP).

A la mateixa biblioteca s’hi ha instal·lat uns altres dispositius enfocats a fer accessible la lectura: tres aparells que projecten una imatge ampliada de les pàgines dels llibres, una gran lupa i un aparell que llegeix en veu alta automàticament el text dels llibres.

També n’hi ha d’altres pendents d’arribar. A la biblioteca i a l’ajuntament en el futur es col·locaran plànols en braille i relleu amb la localització dels accessos dels edificis i dels serveis. I al Museu hi haurà una audioguia pensada especialment per a persones amb discapacitat intel·lectual.

A més, l’Ajuntament té des d’ara cinc rampes per facilitar l’accessibilitat en actes públics, que les entitats també podran demanar per fer servir a les activitats que organitzin.

Recomanacions personalitzades