Els gossos del refugi de Sant Boi obriran la Cavalcada de Reis 2018

La cavalcada de reis del 2018 estarà encapçalada, per primer cop, pels gossos que esperen ser adoptats al refugi de Sant Boi. Incorporen un personatge que repartirà «l’amor dels animals» entre el públic. L’aribada dels Reis Mags d’Orient a Sant Boi s’inspirarà en els llibres de Jules Verne, les figures de gel i els personatges mitològics amb canvis al recorregut.

Olescan deixarà de gestionar el RMAC el 28 de febrer // Rosa Berrio

Un dels animals del refugi // Arxiu — Rosa Berrio

Fa tres anys van aparèixer per primer cop entre les carrosses enmig de dubtes, l’any passat la gent ja els esperava i ara passaran a ser els qui obrin la cavalcada de Reis de Sant Boi de Llobregat 2018. Segons ha pogut saber Sant Boi Diari, cinc gossos del refugi d’animals de Sant Boi aniran al davant de tot de la cercavila d’aquest any esperant a ser adoptats.

A més, per primera vegada aniran acompanyats d’un personatge, anomenat ‘L’amor dels animals’, que repartirà aquest amor en forma de cors entre els assistents. Així doncs, en comptes dels típics caramels que donen els reis, regalarà amor.

Tot plegat busca fer visible aquests animals i concretament el refugi santboià. «Quan vaig arribar a la regidoria em vaig proposar apropar els animals a la vida social del poble», afirma en declaracions a Sant Boi Diari la regidora de Tinença responsable i benestar dels animals, Ció Lerma. Per això va decidir fa tres anys que formessin part de la cavalcada: «És l’acte que més gent acumula», argumenta.

«El primer any la gent que veia els animals al mig de la cavalcada es quedava sorpresa, no sabien ni tan sols que Sant Boi tenia un refugi», recorda Lerma. L’èxit d’aquest primer any, el 2016, va ser total: abans del Nadal el refugi tenia uns 90 animals, i després de la cavalcada, al mes de febrer, van passar a ser només 15. Ara mateix, el refugi té uns 50 animals esperant uns nous propietaris, sumant gossos i gats.

Els somnis inspiren la cavalcada 2018

La cavalcada del 2017 // Arxiu

La cavalcada d’aquest any està inspirada en el món dels somnis. Els invents de Jules Verne, els personatges mitològics, el circ, les figures de gel i els instruments musicals són els temes de les carrosses de la Cavalcada 2018. El parc de la Muntanyeta s’omplirà d'»éssers entremaliats i riallers que formaran part d’un espectacle creat per a l’ocasió», afirma l’Ajuntament en un comunicat. Serà a les 17 hores. A continuació, començarà la cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament, on l’alcaldessa Lluïsa Moret els lliurarà les claus de la ciutat.

Canvis al recorregut

L’itinerari de la cavalcada d’aquest any tindrà canvis. El recorregut serà el següent: Parc de la Muntanyeta, c. Baldiri Aleu, rda. Sant Ramon, av. Onze de Setembre, pl. Catalunya, c. Francesc Macià, c. Lluís Pascual Roca, c. Eusebi Güell, rda. Sant Ramon, c. Frederic Mompou, c. Rubió i Ors, c. Girona, c. Pablo Picasso, pl. Pallars Sobirà, c. Carles Martí i rbla. Rafael Casanova.

Recomanacions personalitzades