El xef Albert Mendiola opta a guanyar el premi Cuiner de l’Any 2017

El propietari del restaurant Marimorena de Sant Boi és un dels 5 escollits pel jurat del premi que entrega el Fòrum Gastronòmic de Girona. El guanyador es tria per votació popular per internet. Mendiola considera que ser seleccionat «ja és un premi». Des que el van seleccionar, ha omplert el restaurant.

El cuiner de Sant Boi Albert Mendiola és un dels 5 escollits // Jordi Julià

El cuiner de Sant Boi Albert Mendiola és un dels 5 escollits // Jordi Julià

El Premi Cuiner de l’Any, que reconeix a «cuiners emergents que utilitzen productes de proximitat», pot ser per al cuiner de Sant Boi Albert Mendiola. El jurat d’aquest premi, format per professionals de diferents àmbits gastronòmics, l’ha triat a ell com a finalista juntament amb quatre cuiners més. Ara la paraula està en nom del públic: el guanyador es tria per internet, en unes votacions que estaran obertes fins al 15 de novembre. L’escolit es coneixerà el 19 de novembre en el Fòrum Gastronòmic Girona.

«El premi ja el tinc», afirma Mendiola a Sant Boi Diari. Haver estat triat pel jurat ja el satisfà. A més, ja s’està notant en l’ocupació del restaurant. «Des del primer dia que es va anunciar ha estat una bogeria, estem plens tots els dies», assegura, satisfet. Diu que des de l’1 d’octubre estava notant -igual que molts altres locals- una baixada de clients i ara la situació s’ha invertit.

El cuiner considera la selecció una recompensa «als anys de sacrifici» que hi porta dedicats. Creu que el seu millor valor de cara al concurs és que treballa amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, més tenint en compte que el guardó té especialment en compte que els cuiners facin servir productes de proximitat, col·laborin amb productors locals, siguin sensibles amb els productes ecològics i facin difusió d’aquests valors.

Recomanacions personalitzades