El govern de Sant Boi reclama l’alliberament dels consellers cessats

L’entrada a presó dels consellers de la Generalitat que el govern espanyol ha destituït és «desproporcionada», segons el govern de Sant Boi, format per PSC i ICV. Reclamen que es posin en llibertat els «membres cessats del Govern» que van ser «elegits democràticament» i critiquen la judicialització de la política.

D'esquerra a dreta: Alba Martínez i Josep Puidengolas per part d'ICV i Lluïsa Moret, José Ángel Carcelén i Laura Solís per part del PSC signant el pacte de govern // Ajuntament de Sant Boi

Regidors d’ICV (esquerra) i PSC (dreta) en la signatura del pacte de govern local // Arxiu — Ajuntament de Sant Boi

El govern de Sant Boi de Llobregat, que integren PSC i ICV-EUiA-MES, rebutja l’entrada a presó dels consellers destituïts. En un comunicat conjunt, expressen el seu «rebuig a la utilització de la via judicial». Consideren que acaba «marginant la política i les vies democràtiques de solució».

També expressen la seva «consternació» pels empresonaments dels «membres cessats del Govern de la Generalitat que van ser elegits democràticament». Troben que la decisió del fiscal i la jutgessa és «desproporcionada» i «allunya de la solució del conflicte».

Per aquest motiu, el govern de Sant Boi demana la «posada en llibertat del vicepresident del Govern de la Generalitat i dels set exconsellers, i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart», que són presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural.

La solució consideren que passa per «rebaixar la tensió i utilitzar el diàleg». Consideren que la negociació és l’única manera de «recuperar la normalitat, estabilitzar les institucions i exercir plenament la democràcia».

Recomanacions personalitzades