L’Ajuntament rebutja la possible presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Sant Boi

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, demana una «reunió urgent» al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. L’Ajuntament mostra la seva «disconformitat» amb la decisió del ministeri de Defensa de portar lliteres i altres materials a la caserna. Altres partits, com ERC o el PDeCAT, també mostren el seu rebuig. 

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, en un acte // Arxiu — Jose Polo

Ja fa molts anys que Sant Boi de Llobregat demana a diferents governs espanyols el trasllat de la caserna, un edifici que divideix la ciutat en dos. Una ferida urbanística que, de cop i volta, pot passar de ser un edifici en estat gairebé fantasma a un lloc ple d’agents dels cossos de seguretat de l’Estat.

I és que l’exèrcit ha decidit enviar lliteres i dutxes per tal d’acollir Guàrdia Civils i Policia Nacional, en el context de la reacció al referèndum de l’1 d’octubre suspès pel Tribunal Constitucional que i va ser violentament reprimit pels cossos policials a molts municipis de Catalunya. L’Ajuntament no està d’acord amb aquesta decisió de portar agents a Sant Boi.

El govern municipal format per PSC i ICV-EUiA ha manifestat, a través d’un comunicat, la seva «disconformitat» amb la possible presència policial a la caserna de Santa Eulàlia. No han agradat ni el fons ni les formes. Segons expliquen, l’Ajuntament s’ha assabentat de la decisió de l’exèrcit «a través dels mitjans de comunicació», fet que el govern «rebutja».

De fet, l’alcaldessa, Lluïsa Moret (PSC), ha fet una trucada a la delegació del govern espanyol a Catalunya per demanar una «reunió urgent» amb el seu número u, Enric Millo.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Boi assegura que «condemna enèrgicament» la violència exercida pels cossos i forces de seguretat de l’Estat l’1 d’octubre. «Per sobre dels legítims objectius polítics de cadascú, el principal compromís del govern municipal és el de garantir la convivència pacífica dels santboians»,sentencien des del govern.

ERC, Gent de Sant Boi i el PDeCAT també mostren el seu rebuig

Els partits del govern municipal no han estat els únics en mostrar el seu rebuig a la possible arribada de policies nacionals i guàrdia civils a Sant Boi. Altres formacions de la ciutat també ho censuren. De fet, ho fan tots els que estan a favor del referèndum sobre la independència de Catalunya. ERC, Gent de Sant Boi i el PDeCAT han fet un comunicat conjunt criticant la possible arribada de guàrdies civils i policies a la ciutat. «Rebutgem frontalment que acabin venint a Sant Boi perquè se’ls hagi fet marxar d’altres poblacions», indiquen aquests partits en el text. «Exigim la seva retirada de Catalunya», insisteixen. A més, lamenten que es «malbaratés» l’oportunitat de treure la caserna de Sant Boi. «Ja fa anys que l’espai hauria d’estar d’estinat equipaments d’ús de la ciutadania», rematen.

Per la seva banda, EUiA ha enviat un comunicat específic indicant que «la ciutadania santboiana estima la pau i la convivència i no vol que la policia i la guàrdia civil vingui a fer mal a la nostra gent».

D’altra banda, en l’assamblea d’aquest dimecres de la Comitè de Defensa del Referèndum de Sant Boi un dels punts del dia serà parlar sobre aquesta situació.

L’exèrcit envia lliteres i dutxes a la caserna de Sant Boi per acollir guàrdies civils i policies nacionals

Recomanacions personalitzades