L’Ajuntament decideix aquest dimarts si cedeix locals electorals per l’1 d’octubre

El govern ha demanat un informe al secretari i als serveis jurídics de l’Ajuntament perquè els assessorin sobre les conseqüències legals de col·laborar amb l’1 d’octubre. Aquest dimarts els lliuraran l’informe i en base a això prendran una decisió.

Una família, votant // Elisenda Colell

Una família, votant // Arxiu — Elisenda Colell

El govern de PSC i ICV de Sant Boi de Llobregat encara no ha pres una decisió sobre la convocatòria d’un referèndum sobre la independència de Catalunya per part del govern de la Generalitat. Com ha passat en altres Ajuntaments governats pels socialistes, s’ha encarregat un informe als serveis jurídics per assegurar-se que no s’està infringint la legalitat espanyola.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha dit en declaracions a Sant Boi Diari que ha rebut tant el requeriment de la Generalitat perquè col·laborin com la carta del govern espanyol en sentit contrari. «Davant d’aquesta situació, hem sol·licitat a l’autoritat electoral de l’Ajuntament, que és el secretari i els serveis jurídics, que ens facin un informe dient el que cal fer», ha explicat l’alcaldessa.

Aquest informe els serà lliurat aquest dimarts 12  de setembre. Quan el rebin, ha dit que analitzaran «de forma clara les consideracions del secretari», i prendran una decisió en base a això.

La col·laboració de l’Ajuntament amb l’1 d’octubre ha estat una petició reiterada dels independentistes els darrers. ‘Sant Boi pel Sí’, ja va fer pressió perquè l’Ajuntament hi col·laborés, i ERC ha aprofitat la situació per enviar un comunicat on s’ofereixen a facilitar la votació amb la previsió que no ho faci l’Ajuntament. Les entitats sobiranistes també han aprofitat la Diada per reclamar-ho.

Recomanacions personalitzades