Sant Boi celebra el 81è Aplec de Sant Ramon

Tradició i natura es donen la mà els dies 2 i 3 de setembre amb activitats com la Cursa de Sant Ramon o la pujada amb gossos a la muntanya. 

Sant Boi de Llobregat celebrarà, els dies 2 i 3 de setembre, la 81a edició de l’Aplec de Sant Ramon. «L’esdeveniment és un retrobament amb l’espai natural de Sant Boi abans de posar fi al temps estiuenc i aplegarà diverses activitats relacionades amb el valor de la festa tradicional i la natura», assegura l’Ajuntament a través d’un comunicat.

Algunes d’aquestes activitats són la 39a Cursa de Sant Ramon, que es realitzarà aquest dissabte a partir de les 19.30 hores, i la tercera edició de Guau, quina pujada!, una ascensió a Sant Ramon amb gossos. Els animals també seran protagonistes de «diversos tallers i activitats», segons el consistori.

D’altra banda, el diumenge 3 es farà la tradicional pujada a l’ermita de Sant Ramon. Allà es realitzarà un taller de punt de llibre amb elements naturals, el pregó a càrrec del Club Atletisme Sant Boi, la missa, una ballada de sardanes i danses tradicionals amb la cobla Sabadell i l’actuació dels castellers de Viladecans.

Per últim, es presentarà una exposició sobre gestió forestal sostenible al Centre d’Interpretació del Paisatge de l’Ermita de Sant Ramon.

Instal·lació de tanques perimetrals

Amb l’objectiu de «millorar la seguretat de tothom» segons el Tinent d’Alcalde de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, l’Ajuntament de Sant Boi ha instal·lat noves tanques perimetrals a l’ermita de Sant Ramon.

Recomanacions personalitzades