FGC i els autobusos metropolitans augmenten freqüència per la manifestació

La xarxa d’FGC de Sant Boi, Llobregat-Anoia, farà horari de dia feiner aquest dissabte per facilitar el desplaçament a la manifestació de Barcelona contra els atemptats. Cinc línies de bus metropolità amb parada a Sant Boi es refoçaran amb el doble d’autobusos que un dissabte normal.

Imatge de l’estació de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Les persones de Sant Boi de Llobregat que vulguin participar a la manifestació contra els atemptats d’aquest dissabte 26 a Barcelona tindran més freqüència de trens i d’autobusos metropolitans. Tant FGC com l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han reforçat el servei per facilitar l’assistència a l’acte que anirà encapçalat pel lema ‘No tinc por’.

Als FGC, totes les línies de la xarxa Llobregat-Anoia, la de Sant Boi, faran horaris de dia feiner al llarg de tot el dissabte. A més, segons l’empresa tots els trens seran de doble composició, passant de tres a sis vagons.

Es reforçaran sis línies d’autobús de Sant Boi. Són la L70 i L72 -que surten del barri de Ciutat Cooperativa-, i dues de les línies que passen per la Carretera de la Santa Creu de Calafell: L81 -que ve de Gavà- i L86 -que ve de Viladecans-. Totes acaben a la plaça d’Espanya de Barcelona. També es reforça la L97, que para a tocar de Viladecans.

Aquestes línies tindran el doble de freqüència que un dissabte. Els reforços seran a patir de les 15 hores i acabaran dues hores després del final de la manifestació.

Com anar a la manifestació des de Sant Boi

El metro també reforçarà el servei, de manera que la combinació de tren i metro o bus i metro són les dues millors opcions per anar a la manifestació des de Sant Boi. L’Ajuntament de Barcelona demana que s’eviti fer servir el cotxe aquest dia, i aconsella anar amb transport públic subterrani i a peu.

La manifestació comença a Diagonal amb passeig de Gràcia a les 18 hores. S’hi pot arribar des de Sant Boi amb FGC o autobusos fins a plaça Espanya i agafar la línia L3 de metro fins a Diagonal. També es pot agafar el bus fins a Cornellà (L74, L75 o L77, tot i que no estan reforçades) i seguir amb la L5 de metro.

A partir de les 17 hores l’Ajuntament consella evitar les parades de metro per on passa la manifestació (entre Diagonal i Catalunya) i fer servir les del voltant. També demanen que se surti amb antelació per evitar aglomeracions.

Recomanacions personalitzades