La ciutadania escollirà projectes de millora de l’espai públic per valor de 500.000 euros

Es faran dues actuacions per districte en el nou projecte de participació ciutadana de l’Ajuntament de Sant Boi. 

Pàgina web dedicada a la participació // Ajuntament de Sant Boi

Els veïns de Sant Boi decidiran de forma participativa a què es destinen 500.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal 2017. És una de les apostes per la participació ciutadana del govern municipal format per PSC i Iniciativa.

El procés participatiu tindrà un total de quatre fases. La primera, que durarà fins al pròxim 2 d’abril, consistirà en la realització de propostes. Aquestes seran revisades per una comissió ciutadana que descartarà les que no compleixin algunes condicions com «respondre al bé comú» o «ser competència de l’Ajuntament», segons informa el consistori a través d’un comunicat. Aquestes propostes es poden fer a través del web participa.santboi.cat.

Després del període de valoració de propostes, que terminarà el 15 de maig, les idees finalistes seran sotmeses a votació popular entre el 22 de maig i l’11 de juny. Per últim, l’Ajuntmanent es compromet a executar les idees entre el 17 de juliol i el 18 de febrer de 2018.

«Les propostes han de tenir com a objectiu realitzar millores en l’espai públic (carrers, places, jardins, espais naturals). Queden excloses les actuacions a dins d’equipaments públics», afirma l’Ajuntament. Com a mínim es duran a terme dos projectes per cada districte de Sant Boi.

Entre les propostes ciutadanes que ja s’han presentat hi ha la realització de més carrils bici, la creació de més pipicans o la renovació de la senyalització dels llocs d’interés. De moment, els veïns de Sant Boi ja han presentat gairebé 100 idees, segons es pot veure al web de participació.

Recomanacions personalitzades