Valladolid serà la seu de la final de la Copa del Rei de rugbi

L’estadi José Zorrilla serà l’escenari del partit entre el SilverStorm El Salvador i la Unió Esportiva Santboiana el pròxim 30 d’abril, segons va confirmar la Federació Espanyola de Rugbi.

Partit entre la Santboiana i el Salvador // Jordi Elias

La final de la Copa del Rei de rugbi entre el SilverStorm El Salvador i la Unió Esportiva Santboiana es disputarà a l’estadi José Zorrilla de Valladolid, segons va confirmar la Federació Espanyola de rugbi aquest divendres després d’analitzar les tres candidatures. Les altres possibles seus eren Las Gaunas (Logronyo), proposada pels de Sant Boi, i El Malecón (Torrelavega), alternativa del Senor Independiente de Santander, equip de la Divisió d’Honor.  

El degà va rebre el suport de l’Ajuntament de Sant Boi per fer les gestions necessàries en la reivindicació de “jugar en un camp neutre, en el qual ambdós equips puguin competir en igualtat de condicions” i “puguin projectar la marca ‘rugbi’ amb les màximes garanties arreu del territori”. Però, finalment, la seu escollida va ser Valladolid. La final serà organitzada entre El Salvador i el Quesos Entrepinares.   

La Federació Espanyola de Rugbi va indicar en un comunicat que els criteris, entre altres, que es van tenir en compte en l’elecció van ser: l’impacte de l’esdeveniment, experiència prèvia, capacitat per convocar aficionats al rugbi i públic en general, les infraestructures i el potencial en capital humà.

La Santboiana es va classificar per a la final després de desfer-se del Complutense Cisneros als quarts (24-7) i de l’Ordizia a les semifinals (23-16). L’equip que entrena Lewis Williams buscarà la dotzena Copa del Rei de la seva història contra l’actual campió. L’última vegada que els catalans van guanyar el títol va ser el 2000, precisament, contra el mateix rival d’aquesta edició. El degà tornarà a jugar aquest partit decisiu deu anys després.

Recomanacions personalitzades