Desarticulada una banda internacional de narcotràfic amb presència a Sant Boi

Els Mossos desmantellen una organització criminal d’abast internacional dedicada al tràfic de drogues, en una operació on s’han detingut 18 persones i s’han requisat diversos quilos de droga i milers d’euros en efectiu. Sant Boi ha estat un dels escenaris de l’operació.

La policia ha detingut a 18 persones i ha incautat diversos quilos de droga // Mossos d'Esquadra

La policia ha detingut a 18 persones i ha incautat diversos quilos de droga // Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han dut a terme una operació policial en la que han desmantellat una banda internacional dedicada al tràfic de drogues. La policia ha informat que s’han realitzat diverses investigacions i entrades en domicilis de poblacions com Sant Boi de Llobregat, Badalona, Santa Perpètua de la Moguda, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat, i s’han arrestat 18 persones de diverses nacionalitats 13 de les quals han ingressat a presó. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

Durant les diferents fases de la investigació s’han intervingut quatre quilograms de cocaïna, cinc d’heroïna, més de deu de substàncies adulterants i de tall i més de 18.000 euros en efectiu. A més es van bloquejar diversos comptes bancaris i actius patrimonials per valor de 18.000 euros. Els agents han informat que la investigació policial continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els Mossos han explicat que l’organització criminal tranportava la droga des del Pakistan i l’Afganistan a través de passadors o mules que feien el trajecte fins a Dubai o Doha i, des d’allà, altres integrants del grup la traslladaven fins a Barcelona. Un cop a destí es feia la distribució a nivell local o es transportava a d’altres mercats com l’italià o l’anglès.

Les indagacions policials van conduir els investigadors a determinar que el cap de l’organització era un paquistanès amb passaport portuguès que es traslladava sovint a Barcelona per reunir-se amb els seus dos lloctinents, també de nacionalitat paquistanesa. En aquests viatges el líder del grup es servia d’una fundació d’ajuda a ciutadans d’origen paquistanès establerts a Catalunya des d’on procurava ocultar-se per dur a terme les seves activitats il·lícites.

Els antecedents d’aquesta operació tenen el seu origen en una investigació de l’any 2015 en la qual es va aconseguir desarticular una organització criminal que traficava amb heroïna, cocaïna i marihuana a nivell internacional a través de Praga i Grècia. Aleshores es van detenir 35 persones, 25 de les quals van ingressar a presó.

 

Recomanacions personalitzades