Baixa l’atur però Sant Boi es manté per sobre de la mitjana

El 2016 ha comportat un descens de les persones aturades a Sant Boi, però malgrat això continua sent dels municipis amb més atur de la comarca. Actualment hi ha 5.651 persones inscrites com a demandants d’ocupació, el que suposa el 14,24%.

L’atur ha baixat més de 900 persones, però continua alt // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi ha tancat l’any 2016 amb regust agredolç pel que fa a l’ocupació. Per una banda, l’atur ha experimentat un marcat descens, amb 900 persones ocupades més que com va acabar el 2015. Però per l’altra, Sant Boi continua sent un dels municipis amb més atur de la comarca.

Les dades que facilita el departament de Treball de la Generalitat assenyalen la ciutat com la cinquena amb la taxa d’atur més elevada, amb un 14,24% (5.651 persones). Els municipis amb més atur són Martorell (16,36%), Sant Vicenç dels Horts (16,21%), Olesa de Montserrat (15,06%) i Esparraguera (14,77%). Per la banda contrària, els municipis amb menys atur són Santa Coloma de Cervelló (9,03%), Begues (8,08%) i Sant Just Desvern (7,78%).

Tot i això el conjunt de l’any 2016 ha resultat força positiu pel que fa a l’ocupació. Sant Boi iniciava l’any amb 6.534 persones (16,2% al mes de gener), i des d’aleshores la dinàmica ha estat descendent, en especial als mesos estivals. Tot i les bones xifres, la ciutat continua per sobre de la mitjana comarcal (12,63%) i catalana (12,78%).

A més, l’Ajuntament alerta de la temporalitat de la feina. Segons publica al web de l’Observatori, al passat desembre les empreses i establiments de la ciutat es van registrar un total de 2.653 contractes, dels quals el 91,8% eren temporals, i el 44,7%, de menys d’un mes de durada.

En el conjunt de la província, el descens de l’atur registrat es destaca sobretot en les dones, els menors de 25 anys, i en el sector serveis. La variació al llarg del 2016 representa el descens més important dels darrers anys, i la de Barcelona és la província on més cau l’atur en nombres absoluts.

Recomanacions personalitzades