Wifi gratuït i noves pantalles informatives a l’N13

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha decidit invertir de nou en la millora del transport públic, i en aquesta ocasió són les línies de bus nocturn les que guanyen en qualitat. La línia N13, entre d’altres, estrena servei de wifi gratuït i noves pantalles informatives.

La línia N13 millorarà el servei als passatgers // CCMA

La línia N13 millorarà el servei als passatgers // CCMA

El servei d’autobusos nocturns entre Barcelona i el Baix Llobregat fa un pas endavant i guanya en qualitat. L’AMB i l’operador Baixbus han dotat un total de 50 autobusos amb el sistema d’ajuda a l’explotació i informació (SAEI), i connexió a internet via wifi. La línia N13, que uneix Barcelona i Sant Boi, és una de les beneficiades amb aquesta millora, com també altres línies que van a l’aeroport, Viladecans i Castelldefels.

El SAEI és un nou sistema de darrera generació que consisteix, a grans trets, en el seguiment i control en temps real del recorregut dels autobusos. El seu funcionament consisteix en detectar de manera continuada on es troben els autobusos, gràcies als GPS instal•lats als vehicles. Vinculat al nou sistema, en aquesta cinquantena d’autobusos s’han instal•lat pantalles TFT que ofereixen als passatgers informació referent al trajecte a recórrer, properes parades, enllaços amb altres mitjans de transport, temps d’espera i punts d’interès situats a prop de les parades. Segons l’AMB aquest nou sistema afavoreix que, en cas d’incidència, es pugui actuar més ràpidament, de manera que s’augmenta també la seguretat dels passatgers.

El servei Wi-Fi gratuït a bord és una altra de les novetats per als autobusos del Nitbus del Baix Llobregat, entre els quals ja hi ha un bus elèctric i tres busos híbrids.

Recomanacions personalitzades