Lluïsa Moret critica les retallades en polítiques d’igualtat i violència de gènere

L’alcaldessa de Sant Boi participa en un acte del PSC del Baix Llobregat a Molins de Rei per defensar el feminisme i la igualtat i criticar l’actitud de la Generalitat i el govern espanyol en aquests temes. 

Moret, Sánchez i Paz durant l'acte // Jose Polo

Moret, Sánchez i Paz durant l’acte // Jose Polo

El PSC del Baix Llobregat ha organitzat un acte amb motiu del 25 de novembre, el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Socialistes de la comarca s’han reunit aquest dilluns al vespre a la Federació Obrera de Molins de Rei per reclamar més polítiques contra la violència masclista i criticar les retallades del govern català i espanyol en aquesta temàtica.

L’alcaldessa de Sant Boi i responsable de l’Àrea d’Igualtat del PSC, Lluïsa Moret, ha participat de la trobada per manifestar que s’ha de lluitar «contra les retallades dels governs de dretes a Catalunya i a Espanya» en polítiques d’igualtat i contra la violència masclista. «Aquesta crisi sí te valors, però no són els nostres, són els valors dels privilegis i les desigualtats», ha opinat Moret.

Moret ha insistit que la igualtat és «el valor més intrínsec al socialisme» i que el feminisme és «una reivindicació estratègica». L’alcaldessa ha reivindicat que la lluita contra la violència masclista és «de tothom» i no només dels homes.

Lluïsa Moret durant la seva intervenció // Jose Polo

Lluïsa Moret durant la seva intervenció // Jose Polo

Moret ha estat acompanyada pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Molins de Rei i portaveu del PSC en aquest municipi, Xavi Paz, i per l’alcaldessa de Gavà i secretària de Dones del PSC, Raquel Sànchez. Els dos han coincidit amb Moret en criticar les retallades. «Hem patit retallades molt importants per part de la Generalitat i l’Estat que ens han portat a la situació anterior a 2010», ha opinat Sánchez. «El govern que vol fer un nou país no ha desenvolupat les parts de la llei d’Igualtat que no han estat suspeses pel Tribunal Constitucional i ho podria fer», ha incidit.

«Els socialistes estem compromesos, com els que més, per acabar la violència masclista», ha assegurat Paz, qui ha posat com a exemple les polítiques del govern espanyol liderat per José Luís Rodríguez Zapatero en contraposició «al que ara no fan».

Sánchez durant la seva intervenció // Jose Polo

Sánchez durant la seva intervenció // Jose Polo

Durant l’acte s’ha presentat el manifest del PSC amb motiu del 25N. Ha estat llegit la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Molins de Rei, Jessica Revestido, i el primer secretari de les JSC al Baix Llobregat, Rubén Castro.

Entre altres coses, el text denuncia la violència masclista que va més enllà de la violència física, com «les discriminacions i desigualtats dins el marc de relacions de poder» i demana «fets, no només paraules», contra aquesta xacra.

A més, també s’ha presentat un vídeo on surten molts alcaldes, regidors i militants del PSC de la comarca on també s’incideix en aquests i altres aspectes.

Recomanacions personalitzades