Sant Boi vol mobilitzar els homes contra la violència masclista

La plaça de l’Ajuntament va acollir un acte de conscienciació i rebuig contra la violència masclista amb l’objectiu de mobilitzar els homes per tal que facin un pas endavant per evitar les actituds masclistes i que ajudin a denunciar els casos de maltractaments.

Desenes d'espelmes per recordad les víctimes de la violència masclista // Marc Pidelaserra

Desenes d’espelmes per recordad les víctimes de la violència masclista // Marc Pidelaserra

Amb el lema El silenci ens fa còmplices, el col·lectiu Homes Igualitaris de Sant Boi va voler escenificar un acte d’apoderament col·lectiu a la plaça de l’Ajuntament per tal de rebutjar la violència masclista i fer obrir els ulls als homes de la ciutat davant aquesta «realitat escandalosa» i mobilitzar-los per evitar-la.

«Home, t’has plantejat alguna vegada si pots fer alguna cosa més per evitar la violència masclista?», narrava el manifest del col·lectiu, que es llegia mentre al centre de la plaça es desplegava un llaç blanc gegant contornejat amb desenes d’espelmes, simbolitzant les víctimes. «La majoria ens ho mirem amb distància i ens pensem lliures de culpa pensant que ja n’hi ha prou amb no ser nosaltres mateixos els maltractadors», versava el manifest.

Al voltant del llaç, un centenar llarg de persones feien una rotllana amb les mans unides en senyal de suport i apoderament, mentre s’escoltava amb atenció les dures paraules del manifest. «Homes, us demanem que no mireu cap un altre cantó, que no tolereu cap acte de sexisme, que ho denuncieu», exclamava el narrador. «Feu-ho per elles, feu-ho per nosaltres mateixos», acabava. Uns llargs aplaudiments van posar fi a l’acte.

Preciasment la ciutat es va veure afectada per aquesta xacra fa uns mesos, quan una dona va morir a mans d’un home a l’hospital psiquiàtric Sant Joan de Déu. L’acte de rebuig a la violència masclista va comptar, també, amb la col·laboració dels Gegants de Casablanca i el seu grup de percussió.

Recomanacions personalitzades