En Comú Podem reivindica el catalanisme «plural i divers» al parc de la Muntanyeta

Els partits que formen la coalició d’En Comú Podem han realitzat un acte al parc de la Muntanyeta de Sant Boi on s’han presentat com «la nova alternativa per Catalunya». Els comuns han commemorat la concentració de l’11 de setembre de 1976 a la ciutat i l’han qualificada com «el gran símbol de la lluita per la justícia social».

Panoràmica del públic assistent a l'acte d'En Comú Podem al parc de la Muntanyeta // David Cid

Panoràmica del públic assistent a l’acte d’En Comú Podem al parc de la Muntanyeta // David Cid – Twitter

La coalició d’En Comú Podem, formada per Iniciativa per Catalunya, Podem i Barcelona En Comú (entre d’altres), ha organitzat un acte polític per commemorar la Diada al parc de la Muntanyeta. No en va, Sant Boi és una de les ciutats on la formació ha guanyat les dues darreres eleccions generals, per davant del PSC.

L’acte ha comptat amb la participació dels principals dirigents de les formacions: Xavier Domènech, representant de la coalició; Lluís Rabell, president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot; Albano Dante, en representació de Podem; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; i els coordinadors d’Iniciativa per Catalunya, David Cid i Marta Ribas.

«Avui aquí es tornen a respirar aquells aires de llibertat, ho diu algú que hi era», va expressar el cineasta Pere Portabella, que va obrir l’acte. L’objectiu de realitzar aquest esdeveniment era reivindicar les lluites de les classes populars per tal d’aconseguir l’alliberament nacional i la conquesta de drets socials. També marcar perfil propi en una Diada plena d’actes marcadament independentistes.

«Ha estat un acte unitari, ple de gom a gom, on hem demostrat que hi ha un nou espai polític per les classes populars», ha explicat a Sant Boi Diari Álex Pérez, coordinador d’ICV de Sant Boi. «La ciutat és un exemple de lluita per la conquesta de drets, i el nostre acte ha estat molt més coherent en aquest sentit i compromès amb el dret a decidir», ha explicat Pérez, en contraposició amb l’acte independentista organitzat per ERC, la CUP i Podem.

Durant els parlaments, el líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha parlat de «la pluralitat i la diversitat són el que fan de Catalunya un sol poble» i ha assegurat que Sant Boi i la manifestació del 1976 van ser «el millor exemple del catalanisme popular, el gran símbol de la rebel·lió antifranquista, el gran símbol per la lluita per les llibertats nacionals i per la justícia social».

Recomanacions personalitzades