La Generalitat licita el projecte dels carrils bus i bici de la C-245

El projecte de carril bus segregat unirà Cornellà i Castelldefels passant per Sant Boi. Les obres estaran acabades a finals de 2018 i tindran un cost aproximat de 20 milions d’euros.

Mapa del carril bus de la C-245 // Generalitat de Catalunya

Mapa del carril bus de la C-245 // Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha obert el procés de licitació de la redacció del projecte dels carrils bus i bici de la carretera C-245. El projecte ha de millorar el trànsit entre Cornellà i Castelldefels passant per Sant Boi, Viladecans i Gavà.

S’espera que, un cop sigui realitat el projecte, es millori la velocitat comercial dels autobusos que connecten aquestes localitats del Baix Llobregat en un 25%. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) comprarà 10 nous autobusos híbrids i articulats per exprimir al màxim el nou carril segregat. Pel que fa al carril bici, s’allargaran els trams ja construïts i se’n faran de nous fins que aquests municipis quedin connectats sense interrupcions.

Les obres també serviran per millorar les connexions amb la xarxa de Rodalies de Catalunya, el metro i el Trambaix. Tindran un cost aproximat de 20 milions d’euros, pagats a parts iguals entre la Generalitat de Catalunya i l’AMB.

Recomanacions personalitzades