L’incendi en un recinte industrial d’Esparreguera activa l’alerta per contaminació del Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi confirma que s’han realitzat diversos controls extraordinaris de la qualitat de l’aigua. L’Agència Catalana de l’Aigua assegura que tots els nivells són normals i l’aigua que arriba a les llars és totalment saludable.

El riu Llobregat al seu pas per Sant Boi // Parc del Riu Llobregat

El riu Llobregat al seu pas per Sant Boi // Parc del Riu Llobregat

Els Bombers de la Generalitat van extingir un gran incendi el passat 29 de juny a la Colònia Sedó, a Esparreguera, que va afectar un recinte industrial d’uns 2.500 metres quadrats, i va calcinar gran part de les instal·lacions d’una empresa que es dedica a la fabricació de productes de neteja industrials. La proximitat amb el riu Llobregat va comportar que s’aboquessin residus tòxics a l’aigua, segons Protecció Civil.

Al lloc dels fets s’hi van desplaçar tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la subdirecció general de Seguretat Industrial. Tos ells han estat realitzant controls extraordinaris de la qualitat de l’aigua en diversos punts del riu, per garantir-ne la seva salubritat.

L’Ajuntament de Sant Boi ha emès un comunicat un cop ha rebut l’informe dels tècnics de l’ACA per deixar clar que la qualitat de l’aigua que es distribueix al municipi està garantida i que es pot consumir sense cap risc per a la salut. El consistori explica que l’empresa Aigües de Barcelona, que subministra l’aigua potable a Sant Boi i a 22 municipis més de l’àrea metropolitana, no ha detectat cap alteració ni ha observat cap anomalia en la qualitat de l’aigua del riu al punt de captació de la planta potabilitzadora (ETAP) de Sant Joan Despí des que s’ha tingut coneixement del fet

Preventivament, Aigües de Barcelona ha activat controls extraordinaris, així com una campanya d’inspecció de la conca del riu Llobregat des del punt d’abocament fins a la captació de la potabilitzadora a l’alçada de Sant Boi per tal de detectar i anticipar-se a qualsevol possible anomalia.

L’Ajuntament recorda que en casos de possibles episodis de contaminació al riu Llobregat que poguessin arribar a tenir un impacte sobre la qualitat de l’aigua produïda, aquest fet es detectaria immediatament i es recorreria a la utilització de recursos alternatius.

Recomanacions personalitzades