Àlex Pérez i Ció Lerma: A Sant Boi, el somriure continua

Pablo Iglesias (d'esquenes al centre) és ovacionat pels assistents a l'acte // David Guerrero

Pablo Iglesias en un acte a Sant Boi // Arxiu — David Guerrero

13.392 santboians i santboianes ens han donat suport en les darreres eleccions.Sant Boi ha parlat alt i clar, com ja ho va fer el 20 de desembre. Ha dit que no volia més polítiques de dretes, ha dit no a les retallades, no a una sanitat precària, no a una educació sense qualitat per als nostres infants i no a la corrupció.

A Sant Boi ICV, EUiA i Podem hem treballat colze a colze, ho hem donat tot per aportar des d’aquesta meravellosa ciutat el nostre granet de sorra. Hem compartit per construir i ho hem fet sempre amb el somriure de saber que ens hi hem deixat la pell per allò que creiem.

Persones i famílies senceres  han cregut en el nostre projecte: treballar pel poble i per al poble. Posar les institucions al servei de la gent i fer de les persones el centre de les polítiques públiques ha estat i continuarà sent el nostre objectiu principal.

Tenim la responsabilitat política de seguir lluitant per tots ells i elles i no defallirem. Hem de retornar la dignitat a tots els serveis públics: hem de dignificar els contractes laborals, hem de garantir el dret a la vivenda, a l’ensenyament de qualitat i a la sanitat   pública. Els resultats a la resta de l’Estat  no ens acompanyen i la tasca no serà fàcil  però treballarem amb la coherència, la humilitat i sensibilitat que ens caracteritza i amb l’empenta que ens dóna el fet d’haver estat recolzats pel 32.64% dels votants.

Pel que fa a  Catalunya, En Comú Podem ha tornat a guanyar amb claredat, confirmant la bona direcció d’una confluència capaç de posar sobre la taula la lluita dels drets socials i nacionals amb la mateixa força. Consolidem doncs, la nostra aposta per un front d’esquerres guanyador que al mateix temps ha anat sumant suports per tot l’estat espanyol i també a Europa per tal de portar el dret a decidir dels catalans i les catalanes al mig de l’agenda política estatal, de la ma dels companys i les companyes de Unidos Podemos.

Al conjunt de l’estat és cert que els resultats han estat per sota del que aspiràvem, fet que allunya la possibilitat de conformar un Govern progressista que pugui revertir tots aquests anys que portem de retallades, privatitzacions i amb casos molt greus de corrupció. A la vegada, però, també suposa la consolidació d’un espai polític nítidament d’esquerres i que deixa oberta la porta per finalitzar el gran canvi que s’està produint, fent trontollar les bases del bipartidisme i portant aire fresc al Congrés i al Senat.

I és amb això últim que, juntament amb un bon anàlisi i la corresponent autocrítica, hem de continuar treballant com ho hem fet fins ara. Ara som molts més i de ben segur que continuarem sumant gent i moviments, en un projecte que permeti d’una vegada per totes recuperar drets i llibertats, retornar les institucions a la ciutadania i guanyar el canvi. En comú podem!

Àlex Pérez i Ció Lerma, coordinadors d’ICV Sant Boi

Recomanacions personalitzades