Quatre anys apropant els productes del Parc Agrari als santboians

La rambla de Rafael Casanova ha acollit la celebració del quart aniversari del Mercat de Pagès de Sant Boi. Parades amb els millors productes, espectacles de cuina i activitats infantils han felicitat aquesta iniciativa del Parc Agrari del Baix Llobregat que acosta fruites i verdures de proximitat a la ciutadania.

Diverses parades han ofert els millors productes del Parc Agrari // Marc Pidelaserra

Diverses parades han ofert els millors productes del Parc Agrari // Marc Pidelaserra

Des de fa quatre anys setmanalment diversos productors instal·len la seva parada de productes agrícoles a la rambla de Rafael Casanova els divendres a la tarda. Aquest fet, que no és gens estrany en altres municipis amb passat agrari, s’havia convertit en una anècdota a Sant Boi, paradoxalment, tenint en compte la qualitat dels productes que es conreen al propi municipi.

L’amenaça d’Eurovegas va tenir efectes positius i aquest va ser un d’ells. Arran d’aquella possibilitat, el Parc Agrari del Baix Llobregat i el Consell Comarcal van impulsar la celebració de Mercats de Pagès als municipis propers a l’entorn agrícola. El de Sant Boi va ser el primer d’ells i ara ha bufat les espelmes de manera especial.

La celebració ha inclòs un «showcooking» de receptes amb fruites, a càrrec de la cuinera Cristina Viader; un taller de maquillatge infantil perquè els nens i les nenes puguessin ‘convertir’ la seva cara en una fruita o una verdura; i un tast de productes del Parc Agrari, aportats per paradistes del mercat i elaborats pels restaurants de la rambla, Cal Vitus, L’Italiano Mio i El Fogón.

Tot plegat s’inclou dins la nova campanya Benvinguts a Pagès, redescobreix la nostra terra, promoguda per l’Agència Catalana de Turisme, la i la Fundació Alícia per promoure escapades de cap de setmana per conèixer les feines i els productes agrícoles d’arreu de Catalunya. A Sant Boi, es podrà visitar la finca santboiana de Can Xagó i Som Bici proposa una sortida en bicicleta pels conreus del Parc Agrari que inclou una xerrada, la possibilitat de fer de pagès i poder comprar productes kilòmetre 0.

Recomanacions personalitzades