Els exèrcits romans protagonitzaran la nova edició del Ludi Rubricati

L’11 i 12 de juny se celebra la Festa Romana de Sant Boi (Ludi Rubricati), una de les cites ineludibles del calendari festiu de la ciutat. En aquesta edició el fil conductor serà La vida quotidiana dels exèrcits romans en temps de pau.

Cartell Ludi RubricatiUn any més Sant Boi fa un salt en el temps amb el Ludi Rubricati, un viatge de cap de setmana pel patrimoni romà de la ciutat, una bona oportunitat per descobrir i reviure les tradicions romanes, amb activitats i tallers per a tota la família. La festa se celebrarà, com sempre, als diversos espais amb que compta el Museu, al barri antic de Sant Boi: els jardins de Can Torrents, jardí i pati de Can Barraquer i l’espai termal romà.

En aquesta edició el fil conductor serà la vida quotidiana dels exèrcits romans en temps de pau. Durant la tarda del dissabte 11 i el matí del diumenge 12 es reviurà la vida quotidiana dels exèrcits romans en temps sense conflicte bèl·lic assolint aquesta atmosfera amb múltiples tallers que s’adrecen a tots els públics i amb una especial dedicatòria als nens.

Les activitats permetran conèixer, per exemple, el menjar bàsic dels campaments romans, com aprenia la canalla el llatí vulgar, les vestimentes dels soldats, les principals tècniques per teixir roba i curiositats com ara una peça indispensable a les nits de noces anomenada la xarxa daurada o les tauletes de maledicció amb què es demanaven als déus danys per a altres persones com a venjança.

Un dia abans, el divendres 10 de juny, el músic Santi Arisa oferirà a les Termes Romanes el concert Amor Roma, un espectacle per al públic adult on fusionarà textos de grans poetes llatins amb música de percussió i altres instruments.

Enguany el Museu de Tona serà el convidat de la Festa Romana 2016. En aquesta localitat d’Osona hi ha el jaciment del Camp de les Lloses, precisament un nucli de poblament romà de caràcter militar.

Recomanacions personalitzades